Σεισμός στην Τουρκία: Συγκινητική ανταπόκριση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης  

Πέρα από το Πολυκοινωνικό, χρειάστηκε να ανοίξει και ο χώρος του Β’ ΚΑΠΗ για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Αναμένεται να ξεκινήσει και δεύτερος κύκλος συγκέντρωσης βοήθειας

Ξεχείλισαν από αγάπη τα σημεία που ορίστηκαν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης ως χώροι συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο σε Τουρκία και Συρία.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και μαζικά στο κάλεσμα, όχι μόνο του Δήμου, αλλά όλων των φορέων και των συλλόγων της περιοχής, οι χώροι των οποίων έχουν ξεχειλίσει από είδη διατροφής, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Με τη συνδρομή της Κ.Ε.Δ.Ε και τον συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, όλη τα είδη που συγκεντρώθηκαν, οργανωμένα και με τάξη ξεκινούν το μακρινό ταξίδι ώστε σύντομα να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και δεύτερος κύκλος συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ενδεικτικό του όγκου των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες είναι η εικόνα στο Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου και οι φωτογραφίες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της δομής, Χρήστος Γκουγκουλάκης, χρειάστηκε να ανοίξει ο χώρος και του Β’ ΚΑΠΗ, που βρίσκεται πίσω από το Πολυκοινωνικό. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συνδρομή εθελοντών, που συμμετέχουν στην ταξινόμηση και συσκευασία των υλικών που συγκεντρώνονται, από τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής, μέχρι ρούχα και κλινοσκεπάσματα, ενώ λύση φαίνεται ότι δόθηκε και στην αποστολή των δωρεών ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο