Σε πλήρη ετοιμότητα ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Έβρου

Ενισχυμένη η εφοδιαστική αλυσίδα για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ζήτηση – Εφαρμογή μέτρων για το προσωπικό και τους πελάτες και εργαζόμενους των φαρμακείων

Γιώργος Καϊσας : «Αν χρειαστεί, ο Συνεταιρισμός θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες, όχι μόνο του Έβρου, αλλά και των γειτονικών νομών.»

Σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση φαρμάκων και μέσων προστασίας και για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, βρίσκεται ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Έβρου, ο οποίος έλαβε από πολύ νωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Για την ώρα, οι ελλείψεις αφορούν μόνο μάσκες και αντισηπτικά, όπως και σχεδόν όλη την Ελλάδα, ενώ η αυξημένη κίνηση των προηγούμενων ημερών στα φαρμακεία φαίνεται πως επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Είχαμε προβλέψει την κατάσταση και έχουμε φροντίσει, ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει η εφοδιαστική αλυσίδα, αυξάνοντας τα αποθέματά μας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα», λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου Γιώργος Καϊσας, τονίζοντας πως αν χρειαστεί, ο Συνεταιρισμός θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες, όχι μόνο του Έβρου, αλλά και των γειτονικών νομών.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρήθηκε μία αύξηση στη ζήτηση, τόσο σε μέσα προστασίας των πολιτών, όσο και άλλου είδους φάρμακα, αφού η αγωνία για το μέλλον, δημιουργεί κάποια παράλογα αιτήματα. Όπως αναφέρει ο κ. Καϊσας, πέρα από τη συνηθισμένη ροή των πελατών, για τα φάρμακα που αγοράζουν σε κανονικές συνθήκες, ήρθε να προστεθεί η μαζική αγορά αντισηπτικών, αντιπυρετικών και άλλων σκευασμάτων, ακόμη και για διάστημα 3 μηνών!
«Προσπαθούμε να τους συνετίσουμε και ευτυχώς μας ακούνε. Άλλωστε, τις πολύ μεγάλες παραγγελίες που θα προσπαθήσουμε ενδεχομένως να κάνουμε, τις κόβει το σύστημα. Δεν εγκρίνονται».

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό του Συνεταιρισμού, εφαρμόζονται μέτρα προστασίας, με μάσκες, γάντια, απολυμάνσεις, θερμομέτρηση, ενώ είναι διαθέσιμες, εφόσον χρειαστούν και ειδικές στολές. Επιπλέον, σχεδιάζεται η λειτουργία με βάρδιες και με περικοπή δρομολογίων για την καλύτερη διασφάλιση των εργαζομένων.

Αναφορικά με το εάν υπάρχει ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου των φαρμακείων και λειτουργία περισσότερων εφημερευόντων φαρμακείων, ο κ. Καϊσας σημείωσε πως αν χρειαστεί θα παρθούν αυτά τα μέτρα, αν και προσωπικά εκτιμά ότι «η πόλη έχει ισορροπήσει, ο κόσμος συμμορφώνεται στις νέες λειτουργίες. Αν τυχόν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, ίσως εξετάσουμε την εξυπηρέτηση μόνο από το παραθυράκι των φαρμακείων».

Τέλος, ο κ. Καϊσας σημείωσε «έχουμε ως σύνθημα το ότι αλλάζουμε συμπεριφορές και προστατεύουμε τον άλλον, καθώς ο κορωνοϊός και η μη εξάπλωσή του είναι ένα συλλογικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη συνεισφορά όλων μας. Εμείς, σαν Συνεταιρισμός έχουμε φροντίσει για την επάρκεια φαρμάκων σε αυτές τις συνθήκες, αλλά και για την έκτακτη περίπτωση που συμβεί κάτι».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο