Σε ολική καραντίνα ο Εχίνος Ξάνθης: «Οι άνθρωποι φοβούνται πολύ»

Σε καραντίνα βρίσκεται από χθες η κοινότητα Εχίνου στο νομό Ξάνθης, μετά το θάνατο ενός ηλικιωμένου κατοίκου χθες. Η κυβέρνηση αποφάσισε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης να τεθεί όλο το χωριό σε καραντίνα, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης των κατοίκων.

Μιλώντας στο OPEN, σήμερα το πρωί, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Εχίνου Δημήτρης Πετρίδης, σημείωσε πως οι κάτοικοι φοβούνται πολύ κι από χθες που ανακοινώθηκε η καραντίνα έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Όπως σημείωσε, στο χωριό αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 κρούσματα, μεταξύ των οποίων και ένας ιμάμης. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να ιχνηλατήσει την προέλευση των κρουσμάτων.

O Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσελέπης μιλώντας στο Εθνος εξέφρασε την ανησυχία του για το πλήθος των ξενιτεμένων που επέστρεψαν στις εστίες τους στα ορεινά χωριά του Δήμου Μύκης και δεν τήρησαν την καραντίνα των 14 ημερών.

Εκτίμησε πως η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη και ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους έχει πολύ μεγάλη ανησυχία για αύξηση κρουσμάτων ειδικά σε ηλικιωμένους: «Υπολογίζω πως πρέπει να επέστρεψαν στην Ελλάδα περίπου 1.000 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, στην Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Γαλλία. Πολλοί ήταν και στην Τουρκία είτε για δουλειές είτε ως φοιτητές. Οπως φαίνεται δεν γνώριζαν πως ήταν φορείς και μετέδωσαν τη νόσο. Με ανησυχεί επίσης για το εάν τήρησαν την καραντίνα και τα μέτρα ασφαλείας που είχαμε επισημάνει και εμείς ως Δήμος αλλά και η ελληνική κυβέρνηση με συνεχείς ανακοινώσεις και ενημερώσεις. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κλειστές κοινωνίες με πολυμελείς οικογένειες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας κρατήσει σε εγρήγορση τα επόμενα 24ωρα».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο