Σε “κόκκινο συναγερμό” ο Έβρος για 7η ημέρα

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται για έβδομη ημέρα αστυνομικοί και στρατιώτες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, προσπαθώντας να κρατήσουν εκτός ελληνικών εδαφών τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά και επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας είτε από το συνοριακό πέρασμα των Καστανιών είτε από άλλα σημεία, νοτιότερα. Μετά από μια ημέρα εντάσεων, πετροπόλεμου και χημικών, η νύχτα που πέρασε ήταν αρκετά ήρεμη.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν το απόγευμα της Τετάρτης πως από τις 6:00πμ έως τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας συνελήφθησαν 11 άτομα -στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν- ενώ εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια. Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως από το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Τετάρτης έχει αποτραπεί η είσοδος σε 32.423 περιπτώσεις και έχουν γίνει 231 συλλήψεις.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, άνδρες των ΜΑΤ ενίσχυσαν χθες ακόμη περισσότερο τη «γραμμή άμυνας» στο «σημείο μηδέν» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στήνοντας μια μεγάλη μπλε σιδηροκατασκευή στις Καστανιές Έβρου για να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από την γειτονική Τουρκία.

Παραμύθια Όρμπαν

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός,σε επίσημη (!) δήλωσε είπε ότι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουν περάσει τις τελευταίες ημέρες 130.000 μετανάστες και πρόσφυγες και ότι “θα πρέπει να τους σταματήσουμε”.

Πρόκειται για μία επιεικώς λανθασμένη εκτίμηση από τον Ορμπαν ο οποίος φαίνεται ότι ξυπνά και κοιμάται με την έμμονη ιδέα των μεταναστευτικών ροών.

“Δεν είναι αρκετό να υπερασπιστούμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα” τόνισε στη συνάντηση των χωρών του Visegrad (Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία). Ως έσχατη λύση θα υπερασπιστούμε τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα”. Τι εννοούσε με το τελευταίο μάλλον δεν το κατάλαβε ούτε ο ίδιος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο