Σε καραντίνα ακόμη δύο χωριά στην Ξάνθη λόγω κορωνοϊού

Επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για δύο μικρούς οικισμούς του Δήμου Μύκης.

Πρόκειται για τους οικισμούς των χωριών Ζουμπούλι και Αρναούτ που αριθμού μερικές δεκάδες κατοίκους το καθένα.

Όπως αναφέρει το xanthi2.gr, τα δύο χωριά μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα με απαγόρευση οιασδήποτε εισόδου και εξόδου απ’ την περιοχή. Η ανάγκη προέκυψε μετά την ανίχνευση “πολλαπλών θετικών και ύποπτων κρουσμάτων” στα δύο χωριά, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση που έγινε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τρίτη.

Πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων που οδήγησε στην απόφαση και αν κάποιο από τα κρούσματα νοσηλεύεται. Σύμφωνα πάντως με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται στην Ξάνθη είναι 12, ενώ είναι γνωστό πως είχαν ήδη ξεπεράσει τα 35, πριν τις σημερινές ανακοινώσεις για τους οικισμούς στο Ζουμπούλι.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως σε ολόκληρο τον δήμο Ερμιονίδας θα ισχύει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί για 14 ημέρες, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία λαϊκών αγορών.

Από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους εργασίας, όπως και για μετάβαση σε γιατρό/ φαρμακείο και καταστήματα τροφίμων. Ωστόσο απαγορεύονται οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους σε ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο