Σε οικίσκο έξω από τα Επείγοντα του ΠΓΝΑ θα εξετάζονται οι ασθενείς για κορωνοϊο

Αναλόγως με τα συμπτώματα, ο ασθενής θα πηγαίνει σπίτι του ή θα οδηγείται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Της Κικής Ηπειρώτου

Αλλαγές στην διαδικασία διαλογής και ελέγχου ύποπτων κρουσμάτων κορωνοιού και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης φέρνει η προμήθεια, τοποθέτηση και λειτουργία του isobox.  Πρόκειται για κοντέινερ, το οποίο τοποθετήθηκε έξω από τα επείγοντα του ΠΓΝΑ, προκειμένου να απομονώνονται και να εξετάζονται εκεί οι ασθενείς με συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοϊό.

Όπως προβλέπεται, μετά την παραμονή τους στο «κουτί απομόνωσης», οι ασθενείς θα μεταβαίνουν στους θαλάμους αρνητικής πίεσης εντός του Νοσοκομείου. Να σημειωθεί πως για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπως και για το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, έχει αποφασιστεί πως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου πλέον λειτουργούν και τα 16 κρεβάτια, θα λειτουργεί ως πτέρυγα αποκλειστικά για κρούσματα κορωνοϊού.

Ο οικίσκος ξεκινά άμεσα τη λειτουργία του, ενώ με χθεσινή απόφαση του Διοικητή του ΠΓΝΑ, έγινε η απαραίτητη προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού (στηθοσκόπιο, πιεσόμετρο κτλ).

Πώς θα γίνεται η διαδικασία διαλογής

Ο ασθενής με ύποπτα συμπτώματα, ενημερώνει τον υπεύθυνο γιατρό που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, χωρίς να χρειαστεί να εισέλθει στον χώρο με τα επείγοντα περιστατικά.

Ο γιατρός προβαίνει σε μια σειρά ερωτήσεων όπως αν ο ασθενής ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, έχει πυρετό, βήχα ή δύσπνοια  προκειμένου να ελέγξει το αν τα συμπτώματα του όντως παραπέμπουν σε κορωνοϊό.

Αν θεωρηθούν ύποπτα ο ασθενής στέλνεται στο iso(lation) box το όποιο λειτουργεί ως σημείο διαλογής.

Το επίχρισμα θα λαμβάνεται στο isobox. Εάν o ασθενής έχει ήπια συμπτώματα θα πηγαίνει σπίτι του με εντολή να μην έρθει σε επαφή με κόσμο, ενώ, εάν η κλινική του εικόνα είναι σοβαρή, θα οδηγείται με κάθε μέτρο προφύλαξης εντός του νοσοκομείου.

Ευχαριστήριο Ρούφου

«Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ ευχαριστεί δημόσια την Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία ΤΕΡΝΑ, για την παραχώρηση του ISOBOX και ιδιαίτερα τον εργοταξιάρχη Χρήστο Λασπιά, την εταιρεία ΓΕΡΑΝΟΙ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ για τη μεταφορά του ISOBOX και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σταμάτη Ντούμπα για την αμέριστη στήριξή του σε κάθε επείγουσα ανάγκη του ΠΓΝΑ».

Κάλεσμα για βοήθεια προς… τους παλιούς

Εντωμεταξύ, κάλεσμα προς τους συνταξιούχους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, που αποχώρησαν τα τελευταία 2 χρόνια από το νοσοκομείο, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΑ. Μέσω του προέδρου του Χριστόδουλου Μεντίζη, το νοσηλευτικό προσωπικό που ιδιαίτερα αυτές τις μέρες δίνει τη «μητέρα των μαχών», καλεί τους παλιούς συναδέλφους του, εφόσον το επιθυμούν και εφόσον παραστεί μεγάλη ανάγκη, να επικοινωνήσουν με τη νοσηλευτική υπηρεσία και να δηλώσουν ότι προσφέρονται να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο