Σε 12 μήνες βγαίνει στους δρόμους το πρώτο αυτοκίνητο της Τουρκίας

Θα έρθει Ελλάδα;
Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου, του Togg και ήδη νέες πληροφορίες δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πότε θα βγει στους δρόμους. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Mehmet Fatih Kacir, το Togg θα είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους σε 12 μήνες από σήμερα, με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ξεκινήσει.

Τα πρώτα λοιπόν Togg θα ξεκινήσουν να πωλούνται το πρώτο τρίμηνο του 2022, ύστερα από την ολοκλήρωση και των απαραιτήτων γραφειοκρατικών διαδικασιών (π.χ. έγκριση τύπου), με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Τουρκίας να θυμίζουμε ότι θα τοποθετηθεί στη μικρομεσαία SUV κατηγορία.

Πολύς λόγος γίνεται στην Τουρκία για το πόσο θα κοστίζει το Togg, αφού δεν είναι ένα φθηνό project, ενώ παράλληλα είναι και ηλεκτρικό, κάτι που εκ των πραγμάτων αυξάνει το κόστος κατασκευής του. Προς το παρόν οι ιθύνοντες του project, που θυμίζουμε ότι είναι ένα προσωπικό στοίχημα του Ερντογάν, ο οποίος στοχεύει να εξάγει το αυτοκίνητο στην Ευρώπη, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα ουδεμία πληροφόρηση για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί.
Είναι δεδομένο ωστόσο ότι στην αγορά της Τουρκίας το Togg θα προσφερθεί με αρκετές εκπτώσεις, επειδή είναι ένα τοπικό προϊόν που μειώνει πολλά κόστη, ενώ είναι επίσης δεδομένο ότι θα δοθούν και γενικότερα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών, μη ρυπογόνων, οχημάτων, από τα οποία θα επωφεληθεί επιπλέον το αυτοκίνητο.

Στην ερώτηση του εάν θα δούμε και το Togg στην Ελλάδα, απάντηση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αφού δεν έχει αναφερθεί κανείς σε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, ήδη η Togg έχει ανοίξει γραφεία στη Γερμανία, όπου θα προσφέρει σχεδόν άμεσα το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο και τις άλλες εκδόσεις αμαξώματός του που θα ακολουθήσουν.

Η αγορά της Γερμανίας και γενικότερα της Κεντρικής Ευρώπης ενδιαφέρει πολύ τους Τούρκους, λόγω και των μεγάλων τουρκικών κοινοτήτων που υπάρχουν, ενώ ως αμιγώς ηλεκτρικό, είναι δεδομένο ότι θα προσφερθεί και στη Βόρεια Ευρώπη, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητο έχουν πολύ υψηλές πωλήσεις.
carandmotor.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο