Πύρινη καταστροφή που δεν τη χωρά ο νους

ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΝΑ ΣΕ ΜΑΚΡΗ, ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ, ΔΙΚΕΛΛΑ

Ρεπορτάζ Γιώργος Πανταζίδης, φωτογραφίες Σάκης Γιούμπασης

6η μέρα ξημερώνει από την αρχή του κακού, του ατελείωτου εφιάλτη για τον τόπο μας. Πέντε ημέρες τώρα, έχουν καεί τα πάντα. Σε όλο τον δήμο Αλεξανδρούπολης, από άκρη σε άκρη, από ανατολικά προς τα δυτικά, με τους πρώτους υπολογισμούς να μιλούν για πάνω από 450 χιλιάδες καμένα στρέμματα. Αδιανόητη καταστροφή.

Η πυρκαγιά έφτασε την Τρίτη, από το μεσημέρι και μετά, στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης, επηρεάζοντας τους οικισμούς Χηλής, Δικέλλων και Μεσημβρίας, πριν περάσει τα όρια του Έβρου με τη Ροδόπη, όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Δύο σπίτια στα Δίκελλα και άλλα δύο στη Μεσημβρία κάηκαν, ενώ είναι πολύ μεγάλες οι εκτάσεις ελαιώνων που έχουν καταστραφεί. Τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες, βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό και οι οικισμοί που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη στην Κίρκη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν, εξαιτίας πεσμένων δέντρων και στύλων της ΔΕΗ στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Στον συγκεκριμένο οικισμό υπάρχουν επίσης καμένα κτίσματα, όπως και στην Πλάκα, όπου κάηκαν δύο σπίτια.

Η ΓΝΩΜΗ σε ένα από τα οδοιπορικά της στις πληγείσες περιοχές, βρέθηκε στον πάλαι ποτέ πανέμορφο καταπράσινο ύψωμα του Προφήτη Ηλία Μάκρης , όπου η θέα στα καμένα, από όπου κ αν κοιτάξεις, ραγίζει καρδιές.

Στη συνέχεια στην κάθοδό μας προς τα πολύπαθα Δίκελλα, όπου τύχαμε μπροστά σε μια επεισοδιακή στιγμή, όταν από το πουθενά σημειώθηκε αναζωπύρωση σε λόφο λίγο έξω από το χωριό και δόθηκε μεγάλη προσπάθεια για να σωθούν σπίτια.

Δείτε τις εικόνες του Σάκη Γιούμπαση    

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

ΔΙΚΕΛΛΑ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του