Πτώση τζίρου 50% για την εστίαση στην Αλεξανδρούπολη

«Χαριστική βολή» η απαγόρευση λειτουργίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, που παρατείνεται ως τέλη Αυγούστου

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Σε ‘χαριστική βολή’ για την εστίαση, που διανύει το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, στις οποίες καταγράφηκαν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο διάστημα.

Η απόφαση που είχε ληφθεί αρχικά για το διάστημα από 11 ως 23 Αυγούστου, έλαβε παράταση ως τις 31 του μήνα, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω απόγνωση και αγανάκτηση στους επαγγελματίες.

«Ο μεγαλύτερος όγκος της πελατείας μας ερχόταν στα καταστήματα μετά τις 10-11 το βράδυ. Ο τζίρος μας, πέρα από την πτώση που ήδη είχαμε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των άλλων μέτρων, πλέον, είναι μειωμένος κατά 50%», λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκος Γεωργιάδης.

Την στιγμή που… τα πάρτι σε σπίτι και παραλίες συνεχίζονται, καταστήματα κατεβάζουν ρολά τα μεσημέρια ή τα ΣΚ, και οι επαγγελματίες ετοιμάζουν πανελλήνιο συνέδριο ίσως στην Αλεξανδρούπολη

Όπως σημειώνει, τόσο η αρχική επιβολή του μέτρου, όσο και η απόφαση για παράτασή του, δεν θα έπρεπε να αφορά τον Έβρο, τον οποίο οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν ως μεμονωμένη περίπτωση.
«Σε άλλες πόλεις της χώρας όπου βρέθηκα πρόσφατα, διαπίστωσα ότι έχουν τουρισμό. Ο νομός μας, όμως, φέτος, δεν είχε τουρίστες. Μεταξύ μας δουλεύαμε. Ήρθαν μόνο κάποιοι Έλληνες από τη Γερμανία, οι οποίοι έμειναν για 15 μέρες στην περιοχή μας. Οπότε, θα έπρεπε, τον Έβρο, να τον δουν ως μεμονωμένη περίπτωση. Με μεγαλύτερη προσοχή και χωρίς να μας βάζουν στο ίδιο καλούπι με περιοχές που έχουν και Έλληνες και ξένους επισκέπτες», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι το μέτρο είναι ούτως ή άλλως σε λάθος κατεύθυνση, αφού μπορεί καφέ, μπαρ και εστιατόρια, (στα οποία, παρεμπιπτόντως, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας) να μην λειτουργούν μετά τις 12, ωστόσο ο συνωστισμός και τα πάρτι σε ανοργάνωτες παραλίες και σπίτια, και στην Αλεξανδρούπολη, συνεχίζονται κανονικά.

 

Οργανώνονται και διεκδικούν

Με όλα αυτά τα προβλήματα να συσσωρεύονται, οι επαγγελματίες, μέσα από τα σωματεία τους, οργανώνονται και προετοιμάζουν πανελλήνιο συνέδριο, το οποίο θα γίνει είτε στη Λάρισα είτε στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι απελπισμένοι… Ακόμα και στην πόλη μας, κάποια καταστήματα έχουν αρκετό καιρό που κλείνουν τα μεσημέρια ή τα Σαββατοκύριακα, αφού δεν ‘βγαίνουν’. Ο προβληματισμός μεγαλώνει γιατί δεν βλέπουμε να υπάρχουν γενναία μέτρα στήριξης, παρά μόνο ό,τι είχε αποφασιστεί στην αρχή, όπως η αναστολή συμβάσεων εργασίας και η επιστρεπτέα προκαταβολή, που, τελικώς, δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο μας συμφέρουν… Έτσι,  κι επειδή ο χειμώνας, με αυτά τα δεδομένα, δεν ‘βγαίνει’, έχουμε λάβει όλα τα σωματεία την απόφαση να διοργανώσουμε ένα πανελλήνιο συνέδριο, ώστε να ληφθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας. Προσπαθούμε να το φέρουμε στην Αλεξανδρούπολη, σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι απαραίτητο να γίνει για την επιβίωση του κλάδου μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο