Προτάσεις του Σωματείου Εστίασης Αλεξανδρούπολης για στήριξη του κλάδου

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και των δημοτών που πλήττονται

Από τους πρώτους κλάδους που η δραστηριότητά τους ανακόπηκε ήταν αυτός της εστίασης, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες των καταστημάτων που δεν λειτουργούν ούτε ως take away ούτε ως delivery. Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης καταθέτει μία σειρά προτάσεων, με αποδέκτη τον Δήμο, μετά και την απόφαση της δημοτικής αρχής να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ψήφιση μέτρων για την ανακούφιση και στήριξη τόσο επαγγελματιών όσο και δημοτών που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο αιτείται:

  • Απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων),
  • Απαλλαγή της καταβολής τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
  • Απαλλαγή των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).
  • Απαλλαγή τον λογαριασμών της ΔΕΥΑΑ για τα καταστήματα τα οποία είναι κλειστά γι αυτούς τους μήνες που θα χρειαστεί.

«Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή για την χώρα μας και τον κλάδο μας είμαστε βέβαιοι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας θα δεχθεί τα μέτρα αυτά ελάφρυνσης.  Είμαστε πάντα δίπλα σε αποφάσεις και μέτρα που θα εφαρμοστούν επιπλέον και πάντα ο κλάδος μας βάζει πλάτη σε ότι χρειαστεί για το καλό του τόπου μας και των Δημοτών.

Σας ευχαριστούμε πολύ και καλή δύναμη για την συνέχεια  καθώς όλες οι μετέπειτα  αποφάσεις σας  για το θέμα της πανδημίας θα είναι βαρόμετρο για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξη του τόπου μας» επισημαίνει το Σωματείο.

Εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για μέτρα στήριξης

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης  θα ζητήσει άμεσα  να συγκληθεί  εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου τα μέλη του να καταθέσουν προτάσεις για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των πολιτών, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πριν από το δημοτικό συμβούλιο, αφού διασφαλίσει την απόλυτη νομιμότητα των προτεινόμενων μέτρων και ενεργειών από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα πραγματοποιήσει  τηλεδιάσκεψη και κατά περίπτωση τηλεφωνική επικοινωνία με θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς του Δήμου, καθώς και με τους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να ανταλλάξουν  απόψεις και να λάβει τις εισηγήσεις τους για το ίδιο θέμα.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο