Πότε πληρώνεται η αναστολή Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων

Τα επίδομα των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που τελούσαν σε αναστολή τον μήνα Δεκέμβριο θα καταβληθούν μετά τις 5 Ιανουαρίου και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα 11 – 15/1. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ.

Η διαφορά με τον Νοέμβριο είναι πως οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν μαζί για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο.

Μέχρι τα μέσα του μήνα θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα από το κράτος για την αναλογία του δώρου Χριστουγέννων, για τους μισθωτούς κι εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μισθωτοί που έχουν τον Δεκέμβριο χρόνο αναστολής θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων μέσα στον Ιανουάριο από το κράτος. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Η αναλογία έως και τις 30 Νοεμβρίου καταβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου.  (ethnos.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο