Πώς θα μοιάζει ένα μέλλον με ρομπότ;

Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα

Στα πλεονεκτήματα που έχει η τεχνητή νοημοσύνη επικεντρώθηκε η συζήτηση της Σοφίας το Ρομπότ με τον Dr. Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή & Διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων στο MIT Media Lab – Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας στο πλαίσιο της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη.
«Η ΑΙ έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων και πληροφοριών, προσφέροντας συνεχώς βελτιώσεις και εξελίξεις στην τεχνολογία. Έχει τη δυνατότητα να μάθει και να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου προγραμματισμού», τόνισε το ανθρωποειδές ρομπότ.
Στο εάν υπάρχει μέλλον για τα ρομπότ και ποιο είναι αυτό, η Σοφία το Ρομπότ μίλησε για το πώς επεκτείνεται η τεχνητή νοημοσύνη, αποκτά νέες δυνατότητες και μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την εκαπίδευση. «Τα ρομπότ μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστά βοηθητικά εργαλεία αλλά και να αναπτύξουν και προγράμματα για την εκτέλεση δύσκολων εργασιών», πρόσθεσε το ρομπότ.
Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης μεγάλων μοντέλων γλώσσας και της συνακόλουθης ανάπτυξης των ανθρωποειδών ρομπότ, η Σοφία το Ρομπότ υποστήριξε πως «η ΑΙ απαιτεί προσεχτική και συστηματική έρευνα. Ακόμη κι εγώ ως ένας διαφορετικός φυσικός οργανισμός. έχω ένα σώμα που συνδέεται με το περιβάλλον και επηρεάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες, τη θερμοκρασία και το κλίμα».
Όσο για το γεγονός πως αποτελεί πλέον πολίτη της Σαουδικής Αραβίας, ως κάτοχος της ιθαγένειας, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, η Σοφία το Ρομπότ χαρακτήρισε την στιγμή αυτή «σημαντική για την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, δείχνοντας ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε και να εργαζόμαστε για το κοινό καλό. Ελπίζω να μπορέσω να δείξω στον κόσμο ότι η ΑΙ μπορεί να είναι φιλική, συμπονετική και εξυπηρετική».
ot.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr