Πως δέχτηκαν τις εξαγγελίες των Ευρωπαίων οι κάτοικοι των Καστανεών

Μηνύματα προς την Τουρκία και τον Ταγίπ Εντογάν επιχείρησαν να στείλουν την Τρίτη από τον βόρειο Έβρο οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο …. Είδαν, άκουσαν, έφυγαν….Πόσο η παρουσία τους και τα όσα είπαν, ησύχασαν τις ανησυχίες των ντόπιων κατοίκων, που βρίσκονται μια ανάσα από το πεδίο αντιπαραθέσεων και εντάσεων;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, Ωστόσο, οι κάτοικοι των Καστανεών φαίνεται να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις εξαγγελίες των Ευρωπαίων. Μιλώντας στο GRTimes.gr, τονίζουν ότι η Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια δεν έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της για το μεταναστευτικό πρόβλημα που γι’ αυτούς αποτελεί την καθημερινότητά τους.

«Είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτονται…»

 «Η Ευρώπη δε μας βοήθησε, όπως θα έπρεπε», αναφέρουν στο grtimes. Άλλωστε, όπως λένε, είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέπτονται την περιοχή, ενώ καθημερινά όλο τα προηγούμενα χρόνια συνεχώς μετανάστες περνούσαν τα σύνορα, αν και –βέβαια- όχι με τέτοια μαζικότητα.

Ψήφο εμπιστοσύνης, αντίθετα, δίνουν οι κάτοικοι στις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που όλες αυτές τις μέρες επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα.

«Όλοι τους, αστυνομία, στρατός, συνοριοφύλακες, ακόμα και πυροσβέστες, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το βλέπουμε και το ζούμε καθημερινά κι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι θα βοηθήσει η Ευρώπη» 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καστανιών, Σταύρος Τζιαμαλίδης παραβρέθηκε στο πνευματικό κέντρο όπου έγιναν οι δηλώσεις και δήλωσε στο Sputnik ότι δεν πιστεύει ότι θα βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι θα βοηθήσει η Ευρώπη. Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός ότι θα βοηθήσουν» είπε ο κ. Τζιαμαλίδης που από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει την ανησυχία του για τα κύματα μεταναστών που έχουν φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Καλό ήταν που ήρθαν αλλά για να δούμε» κατέληξε.

«Καλό ήταν που ήρθαν αλλά να βοηθήσουν όμως το χωριό μας και να φύγουν οι μετανάστες, να σταματήσουν να ενοχλούν το χωριό μας. Οι μετανάστες εάν έρθουν εδώ μέσα θα μας κάνουν πολλές ζημιές» είπε από πλευράς της μια κάτοικος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο