Πολύ δύσκολο χειμώνα για τα σχολεία προβλέπει η ΟΛΜΕ

Παρά την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και η πανδημία προμηνύουν έναν δύσκολο χειμώνα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Αρχικά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΔΣ της Ομοσπονδίας σήμερα, οι εκπαιδευτικοί ενώ «έβαλαν πλάτη» τα χρόνια της πανδημίας, «αυτό δεν εκτιμήθηκε ουσιαστικά από την Πολιτεία». Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτήν τη στιγμή, ένας νεοπροσληφθείς εκπαιδευτικός αμοίβεται με 100 ευρώ λιγότερα από τον κατώτατο μισθό που λαμβάνει ένας ανειδίκευτος εργάτης.

Για αυτό η ΟΛΜΕ ζητά αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών σε επίπεδο που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από τον πληθωρισμό. Επιπλέον, ζητά να βρεθούν λύσεις για το θέμα της στέγασης των αναπληρωτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν -ειδικά σε νησιά και τουριστικές περιοχές- πρόβλημα εύρεσης καταλύματος, με τις εικόνες αναπληρωτών που μένουν ακόμα και σε σκηνές να μην εκλείπουν.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τόνισε, επίσης, ότι παρά την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, έχουν ανακύψει πολλά προβλήματα στις τοποθετήσεις τους, καθώς τοποθετούνται σε σχολεία απευθείας από το υπουργείο και όχι από τις οικείες διευθύνσεις, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να υπάρχει αναντιστοιχία εκπαιδευτικών και κάλυψης αναγκών σε συγκεκριμένα σχολεία.

Τέλος, το ΔΣ εξέφρασε προβληματισμό για την απουσία μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αναμένεται να ανακύψουν εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης με το κυριότερο να είναι η θέρμανση των σχολικών αιθουσών τον φετινό χειμώνα.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές γνωρίζουν ότι έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας με πρωτόγνωρες εικόνες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνου, αυτήν τη στιγμή οι δήμοι είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τα κονδύλια με τα οποία τα σχολεία πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και υπάρχουν καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γινόταν σωστότερη διαχείριση εάν τα σχολεία είχαν την άμεση διαχείριση των πληρωμών ρεύματος και θέρμανσης.

«Θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

efsyn.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του