ΠΓΝΑ: Νοσηλεύονται 15 κρούσματα κορωνοϊού

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της καθημερινής υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και δεδομένου, ότι το ΠΓΝΑ έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19, ενημερώνει σχετικά με την εξέλιξη της νόσου.

Μέχρι σήμερα, Σάββατο 28.03.2020, και ώρα 19:30, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Απ’ αυτά, τα 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ.) , τα 4 σε Ειδική Κλινική COVID-19 και τα 5 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α.

Τονίζεται επανειλημμένα, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται ναεπιδείξουμε όλοι μαςατομική ευθύνη,σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ( Ε.Ο.Δ.Υ.)και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

1.091 τα κρούσματα πανελλαδικά

Στα 1.061 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του ιού Covid 19.

Σύμφωνα με τον κ . Τσιόδρα καταγράφηκαν 95 νέα. Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 32 άτομα (25 άνδρες, 7 γυναίκες) στη χώρα μας. Η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 73 έτη.

Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί συνολικά 14.363 διαγνωστικά τέστ, ενώ 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτά, τα 65 νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε ΜΕΘ, ενώ 52 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο