Πέτροβιτς: «Δεν δεχόμαστε καμία μόνιμη δομή, δεν πειστήκαμε από τις εξηγήσεις του Υπουργού»

Ο Αντιπεριφεριάρχης Εβρου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη 

«Διατρανώσαμε για μια ακόμη φορά προς τον κ. Μηταράκη την σταθερή θέση των αρχών κα φορέων του Έβρου, ότι από Εβρος έως και Νέστο , δεν δεχόμαστε καμία μόνιμη δομή προσφύγων – μεταναστών, πόσο δε μάλλον στην μεθόριο. Δεν πειστήκαμε στα όσα ακούσαμε. Εμμένουμε στις θέσεις μας και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Αυτό δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ο οποίος συμμετείχε στην πρωινή  τηλεδιάσκεψη παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και του βουλευτή τη ΝΔ Αν. Δημοσχάκη, μεταξύ άλλων.

Όπως μας είπε ο κ. Πέτροβιτς «παραθέσαμε τις απόψεις μας και από την άλλη πλευρά, ακούσαμε τον κ. Υπουργό να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για επέκταση δομής αλλά για εκσυγχρονισμό που απαιτείται ώστε να προχωρούν γρήγορα οι ταυτοποιήσεις και οι πρόσφυγες να αποχωρούν γρήγορα, ενώ και  να παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, γιατί η υπάρχουσα δομή όπως είναι έχει φτάσει σε κορεσμό» .

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάχη Έβρου, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, αφού δεν υπήρχε συζήτηση και απλά μάθαμε την απόφαση της κυβέρνησης. Επιμένουμε ότι δεν δεχόμαστε μόνιμες δομές, κάτι για το οποίο άλλωστε είχε δεσμευθεί και η ίδια η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας έπεισαν οι εξηγήσεις του κου Μηταράκη» σχολίασε σε ερώτησή μας.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο