Με αρκετό κόσμο, τηρώντας όμως τα μέτρα απόστασης για τον covid-19, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου η Γενική Συνέλευση της Αλεξανδρούπολης FC στην οποία έγινε ο απολογισμός της περσινής σεζόν και παρουσιάστηκε το πλάνο της ερχόμενης.
Στο κομμάτι της νέας αγωνιστικής περιόδου έγινε αναλυτική παρουσίαση των εσόδων που μπορεί να συγκεντρώσει η ομάδα αλλά και τις πηγές από όπου μπορούν να συγκεντρωθούν, με την δημοτική αρχή να είναι μία από αυτές καθώς την στήριξη του δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης αλλά και στην συνέλευση ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουρδόλης. Μάλιστα, την Παρασκευή θα υπάρξει νέο ραντεβού μεταξύ της ομάδας και του Δήμου. Ο κ. Βουρδόλης όταν η κουβέντα πήγε στο γηπεδικό, πέρα από τις παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στο «Φώτης Κοσμάς», έκανε λόγο και για την δημιουργία ενός καθαρά ποδοσφαιρικού γηπέδου που είναι στα σχέδια της δημοτικής αρχής. Αυτό είχε ακουστεί και από την προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης.
Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης που μεταξύ άλλων είπε: «Εύχομαι κάποια στιγμή το σλόγκαν της Αλεξανδρούπολης “Μία Πόλη Μία Ομάδα” να γίνει “Ένας Νομός Μία Ομάδα”. Η Ένωση κάνει πολύ σταθερά βήματα και κατά κοινή ομολογία όλων των ποδοσφαιρικών στην Βόρεια Ελλάδα, ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο παρέμεινε στην κατηγορία είναι ότι έχει ανθρώπους στη διοίκηση που γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο».
Από εκεί και πέρα αναφορά έγινε για ακόμα μία φορά στο κομμάτι των ακαδημιών. Η συνεργασία με τη Νίκη Απαλού, ακαδημία του Παναγιώτη Λογαρά θα συνεχιστεί, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί Β’ ομάδα που θα συμμετέχει στην Β’ ΕΠΣ Έβρου, καθώς και Κ16, Κ14 κ.τ.λ. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη υπάρξει επαφές με σημαντικούς παίκτες με καταγωγή από την Θράκη ή θρακιώτικο παρελθόν που αγωνίζονται εκτός της περιοχής και σε μεγαλύτερες κατηγορίες για να… επαναπατριστούν. Ο λόγος για τους Γιώργο Λίτσκα, Δημήτρη Σιώπη, Χρήστο Καρτσαμπά & Θανάση Μουτεσίδη.
Ακόμη βραβεύτηκαν δύο επιχειρηματίες, χορηγοί της ομάδας και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων «ΜΕΤΚΕ ΑΦΟΙ ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗ» και «ΜΙΚΕΛ Αλεξ/πολης». Λίγο πριν το τέλος της Γ.Σ. έγινε ζωντανή σύνδεση με τον Σάκη Σταθάκη που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και είναι ιδιοκτήτης εταιρίας που ασχολείται με την οργάνωση συλλόγων, αθλητικού μάνατζμεντ και διαχείριση προσωπικοτήτων αθλητών και αναμένεται να συνεργαστεί με την ομάδα.
Σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για φιλικό στην Αλεξανδρούπολη
Επαφές με τον ΠΑΟΚ για διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης στην πρωτεύουσα του Έβρου έχει κάνει η διοίκηση της FC Αλεξανδρούπολης. Το παραπάνω έγινε γνωστό στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, με τους ανθρώπους της Αλεξ/πολης να κάνουν λόγο για ένα γεγονός που πρέπει να συμβεί και για λόγους πρεστίζ αλλά και για οικονομικούς καθώς η έλευση μίας ομάδας τέτοιου επιπέδου ακόμα και για φιλικό μπορεί να φέρει κόσμο στο γήπεδο, συνεπώς και έσοδα από εισιτήρια. «Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε μία τόσο μεγάλη ομάδα στην πόλη μας», αναρωτήθηκαν οι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης που έχουν βάλει στόχο την διεξαγωγή ενός τέτοιου ματς.
Κοσμάς Πανταζής
sportsaddict.gr