«Παγώνουν οι συμπτύξεις σχολικών τμημάτων»

Παγώνει η πιθανότητα σύμπτυξης σχολικών τμημάτων  σε πόλεις του νομού Έβρου ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους, κάτι που αναστάτωσε και οδήγησε σε κινητοποιήσεις χθες το Γυμνάσιο Σουφλιου και σήμερα όπως προγραμματίζονταν  το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου που τελικά ματαιώθηκαν.

«Έχει δρομολογηθεί το ζήτημα και έχουν δοθεί τα επιπλέον κενά στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να αποφευχθούν οι συμπτύξεις τμημάτων στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Ελένη  Πλακωτή δίνοντας μια θετική εξέλιξη στην αναστάτωση που προκλήθηκε στις μαθητικές κοινωνίες  σε Αλεξανδρούπολη, Φερές Σουφλί, Διδυμότειχο, με την πρόθεση να συμπτυχθούν τμήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής.

Σύμφωνα με την ίδια τροποποιήθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα κενά   που υπάρχουν στα Σχολεία, δόθηκαν τα καινούργια, τα οποία εστάλησαν στην Αθήνα και έγιναν δεκτά και από κει.

Καθοριστική ήταν όπως ανέφερε η κ. Πλακωτή και η παρέμβαση των τοπικών παραγόντων δημάρχων και βουλευτή του νομού που αντέδρασαν  αστραπιαία.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε μαζί του ο διευθυντής του Β Γυμνασίου Διδυμοτείχου Γιώργος Καλαιτζής όπου ενημερώθηκε για την σύντμηση της Α τάξης Γυμνασίου από 4 σε 3 τμήματα και της Γ τάξης του Ενιαίου Λυκείου από 3 τμήματα σε 2 ζητώντας την παρέμβαση του .Όπως διευκρίνισε αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τμήματα των 29 ατόμων κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλα προβλήματα διαχείρισης ειδικά σε καιρό πανδημίας.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα είχε δρομολογήσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη από μαθητές και γονείς ακολουθώντας τις διήμερες κινητοποιήσεις του Γυμνασίου Σουφλιου.

Η διαβεβαίωση που έλαβε ο κ Χατζηγιαννογλου από την διευθύντρια του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου είναι ότι παγώνει κάθε σύμπτυξη στα τμήματα του Διδυμοτείχου και ότι θα υπάρξει αύξηση στον αριθμό των αναπληρωτών καθηγητών ώστε να επιλυθεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ιούλιο είχε οριστεί η λειτουργία τμημάτων στα σχολεία και η χρονιά ξεκίνησε βάσει αυτού του σχεδιασμού.

Μια τέτοια απόφαση όπως αναφέρεται από εκπαιδευτικούς κύκλους, “ανατρέπει τον φυσιολογικό αριθμό μαθητών  για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών τμημάτων αποδυναμώνοντας τις σχολικές μονάδες και πιθανόν καταργώντας κάποιες από αυτές που στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή του Έβρου μόνο ολέθρια αποτελέσματα φέρνει”.

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις στο Γυμνάσιο Σουφλ’ιου ήταν διήμερες, την Δευτέρα με αποχή των μαθητών από τα μαθήματα και την Τρίτη με πορεία διαμαρτυρίας μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών  που κατέληξε μπροστά στο δημαρχείο Σουφλίου υποστηρίζοντας ότι η ξαφνική και αδικαιολόγητη αυτή απόφαση θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του