«Παγωνιά» επικράτησε στην εορταστική αγορά της Ορεστιάδας

ήταν από τις χρονιές που κανείς δε θα ήθελε να θυμάται….

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την εικόνα της αγοράς της Ορεστιάδας τις ημέρες των εορτών, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Φιλιώ Μυλωνά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν από τις χρονιές που κανείς δε θα ήθελε να θυμάται…».

«Νιώσαμε την παγωνιά, η αγοραστική κίνηση στην πόλη ήταν κάτω του μηδενός… Είδαμε συναδέλφους να κλαίνε και να αναρωτιούνται πώς θα συντηρήσουν τις οικογένειές τους» συμπλήρωσε η ίδια, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχουν λέξεις να αποδώσουν την εικόνα». Η ίδια πρόσθεσε πως μαζί με την αγορά, «είναι λυπηρά τα επίπεδα στα οποία έχει πέσει η πόλη και ο βόρειος Έβρος γενικότερα» και υποστήριξε πως «σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει αγορά στην περιοχή».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κα. Μυλωνά, «όσο χρήμα δόθηκε τις ημέρες των εορτών σε μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα ή μερίσματα, “κατατέθηκε” στις αγορές των γειτονικών χωρών».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας τόνισε επίσης πως «είναι απορίας άξιο το ότι δεν αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση, εκτός κι αν κάποιοι τεχνηέντως φτάνουν την κατάσταση εκεί που έχει φτάσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια μετέφερε και τη γενικότερη απογοήτευση που εκφράζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, από το γεγονός ότι «ουδείς αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει», όπως είπε. «Δεν βλέπω να υπάρχει βούληση να μπει φρένο σε όλο αυτό…Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση από ιθύνοντες και κυβερνώντες να ληφθούν μέτρα που θα ευνοήσουν την περιοχή. Δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση σε όσες επιστολές και έγγραφα τους στείλαμε, σε όποιες ενέργειες κι αν κάναμε., σε όποιες προτάσεις κι αν καταθέσαμε. Εδώ και χρόνια σφυρίζουν αδιάφορα!», ανέφερε συγκεκριμένα.

Υπογράμμισε, τέλος, πως «εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα-και αυτά, προφανώς, δεν περιλαμβάνουν αστειότητες του τύπου “να κλείσουν τα σύνορα”-τίποτα δεν θα σταματήσει την κατρακύλα του βορείου Έβρου, που τελειώνει και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή…», είπε χαρακτηριστικά η κα. Μυλωνά.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο