Οργιάζουν οι επιτήδειοι με τηλεφωνικές απάτες και θύματα Εβρίτες

Μπαράζ επιχειρήσεων εξαπάτησης από απατεώνες που συστήνονται ως υπάλληλοι Δήμων του νομού και επιχειρούν να υποκλέψουν χρήματα από ιδιώτες, προμηθευτές, επιχειρηματίες

Νέα περιστατικά απάτης προέκυψαν από επιτήδειους που επιχείρησαν να εξαπατήσουν πολίτες – ιδιώτες και επιχειρηματίες – προμηθευτές, για να αλιεύσουν χρήματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Δήμου Σαμοθράκης.

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο προέκυψε και την Τρίτη , αυτή τη φορά , με απατεώνα(ες) που συστήθηκε ως υπάλληλος – ταμίας του δήμου Σουφλίου αλλά και σε άλλους Δήμους του νομού μας και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΑΛΙΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Κατόπιν ενημέρωσης μας για προσπάθεια κακόβουλης αλίευσης στοιχείων τραπεζικών λογαριασμών, ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας προμηθευτές, ότι ο Δήμος δεν θα σας ζητήσει ποτέ αριθμό τραπεζικού λογαριασμού με αποστολή link.

Η παροχή στοιχείων του λογαριασμού σας προς τον Δήμο  αφορά μονάχα στο ΙΒΑΝ και αυτή θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά στους υπαλλήλους του Δήμου που συνεργάζεστε και γνωρίζετε.

Σουφλί: Προσοχή, απάτη!

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Δήμος Σουφλίου ενημερώνει τους δημότες :
️ΑΠΑΤΗ ️
ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ Ή ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Εντωμεταξύ, ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και για παρόμοιες απόπειρες απάτης και σε άλλες περιοχές του Έβρου. Όπως ενημερώνει και μέσω των κοινωνικών δικτύων ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες καλούν και ζητούν προσωπικά στοιχεία αναφέροντας ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου Ορεστιάδας.

Όπως ανέφερε από χθες η ΓΝΩΜΗ, σε κάποιες περιπτώσεις, οι απατεώνες έλεγαν πως τηλεφωνούν από τις οικονομικές υπηρεσίες Δήμων της περιοχής, για τακτοποίηση δήθεν πληρωμών ζητώντας τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών των επιχειρήσεων, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Κινητοποιήθηκαν μέχρι και οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας και Σουφλίου με ανακοινώσεις στα social media, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προσπάθειες των επιτήδειων έπεσαν στο κενό, ενώ το θράσος των απατεώνων περίσσευε….

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο