Ορεστιάδα: Σημαντικά λιγότερες ήταν φέτος οι εγγραφές πρωτοετών

Σημαντικά λιγότερες ήταν φέτος οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας, που λειτουργούν στην Ορεστιάδα, ωστόσο και τα δύο θα λειτουργήσουν κανονικά, διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο νέος Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σπύρος Γαλατσίδας.

Αιτήσεις εγγραφής υπέβαλαν 57 από τους 80 συνολικά εισακτέους στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και οι 22 από τους 23 που «πέρασαν» στο Τμήμα Δασολογίας.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι αρκετά μικρότεροι από τους αντίστοιχους προηγούμενων ετών, πριν τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, είναι όμως αρκετοί για να λειτουργήσουν κανονικά τα τμήματα, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερα τα πράγματα, μέσα και από τις προτάσεις που θα κάνουμε στο Υπουργείο, για να βελτιωθεί η προοπτική των δύο τμημάτων μας», εκτίμησε ο κ. Γαλατσίδας.

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα έτη, ο μέσος όρος εγγραφών ήταν περίπου 120-130 άτομα στο τμήμα Δασολογίας και 160-170 άτομα στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο η δυναμική αυτή μεταβάλλονταν μετά τις μετεγγραφές, με τον τελικό αριθμό πρωτοετών να διαμορφώνεται σε περίπου 70 άτομα στο τμήμα Δασολογίας και περίπου 90-100 άτομα στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως εξήγησε ο κ. Γαλατσίδας, η τελική εικόνα του αριθμού των πρωτοετών θα είναι ξεκάθαρη μετά τις 10 Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση εγγραφής, κατά την οποία όσοι υπέβαλαν αίτηση, θα πρέπει να καταθέσουν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο