alexis-800x140

Όμορφες εικόνες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Κάτοικοι και επισκέπτες κατακλύζουν και απολαμβάνουν κάθε μέρα την παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, παρά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο τμήμα της. Από τα νέα παγκάκια που βλέπουν θάλασσα στην στροφή του Εγνατία,  μέχρι το διπλανό κομμάτι που έχει γίνει ένα όμορφο σημείο αναφοράς, αλλά και ο χώρος με τις πέργολες απέναντι από τις ταβέρνες, που θα παραδοθεί προς χρήσης μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, η φετινή εικόνα της Βασιλέως Αλεξάνδρου δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των προηγούμενων ετών. Βεβαίως, δεν λείπουν και πάλι τα προβλήματα και τα παράπονα, για ορισμένους που επιμένουν να μη σέβονται το δημόσιο χώρο.

Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι η εποχή που η παραλιακή λεωφόρος της Αλεξανδρούπολης είθισται να βρίσκεται, ειδικά τα βράδια, στις μεγάλες της δόξες. Και μπορεί το δεύτερο μέρος της ανάπλασης, που αφορά τη δυτική χερσαία ζώνη του λιμανιού, να χρειάζεται ακόμη κάποιους μήνες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο, η πρώτη φάση έχει αρχίσει να παίρνει μορφή. Όπως προαναφέραμε, σε συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ επαγγελματιών της παραλίας με τη δημοτική αρχή, σημειώθηκε πως μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα παραδοθεί προς χρήση το τμήμα με τις πέργολες, στο οποίο οι εργασίες έχουν ξεκολλήσει και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Στη συνέχεια, απομένει το διπλανό τμήμα με το τειχάκι, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση deck κλιμακωτά, ενώ πριν το καφέ στην Αργώ, γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση παιδικής χαράς υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στο πάρκο, αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις τοποθέτησης καθισμάτων και τραπεζιών, ενώ η απαράδεκτη τουαλέτα που υπάρχει λίγο πριν τους προσκόπους, θα απομακρυνθεί.

Ωστόσο,  υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοικτά ζητήματα σε κάποια σημεία της παραλιακής. Η κατάσταση με τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρώς καλύτερη από πέρσι, παραμένει προβληματική. Πολλοί κάδοι μυρίζουν έντονα, ακόμη κι όταν είναι άδειοι, αφού δεν πλένονται όσο συχνά θα άρμοζε για την περιοχή-βιτρίνα στην οποία βρίσκονται. Οι ημιυπόγειοι κάδοι που εκτιμάται ότι θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη και ο χρόνος για τη λειτουργία τους διαρκώς μετατίθεται. Επιπλέον, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται να μην επαρκούν ούτε τα μικρά επιστήλια καλαθάκια, με τους πολίτες να ζητούν την τοποθέτηση κι άλλων, από το Φάρο ως το Εγνατία. Τέλος, όπως αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, κάποιοι ήταν ιδιαίτερα απρόσεκτοι (δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έγινε επίτηδες) και προκάλεσαν τις φθορές που βλέπετε στη φωτογραφία, στο deck δίπλα από τη στροφή του Εγνατία, το οποίο άντεξε, χωρίς να υποστεί την ανθρώπινη «κακοποίηση», για περίπου 2 μήνες…

Δεν λείπουν βέβαια και οι … απρόσεκτοι

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο