efhmerida1

Ομόφωνο «όχι» από την Ιεραρχία της Εκκλησίας για γάμο και τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια

Μέτωπο κατά βουλευτών –  Ανησυχία στο Μαξίμου για τα κηρύγματα

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Οι ιεράρχες είναι κάθετα αντίθετοι σε όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο. Όλοι οι μητροπολίτες είναι παντελώς αντίθετοι όσον αφορά τη νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια, ειδικά για το κομμάτι της τεκνοθεσίας.

Είπαν ότι «η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τον νόμο του Θεού». Εγινε γνωστό ότι θα σταλεί μια επιστολή προς τους βουλευτές και θα είναι ένα νομικό κείμενο. Θα συνταχθεί ακόμα μια επιστολή που θα αφορά τους πιστούς και θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς της χώρας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Επίσης, δίνει πλήρη εξουσιοδότηση σε κάθε Μητροπολίτη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης προς τους πολίτες της περιφέρειάς του. Δεν θα πάνε σε λαοσυνάξεις αν και το εξέφρασαν κάποιοι μητροπολίτες, ωστόσο δεν συζητήθηκε περαιτέρω και έχει απορριφθεί.

Οι ιεράρχες είπαν ότι οι βουλευτές έχουν βαρύτατη ευθύνη εάν ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο. Αυτό που τονίζεται είναι ότι η Εκκλησία και Πολιτεία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και όλα τα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να λυθούν και με νομικές ρυθμίσεις στο σύμφωνο συμβίωσης.

Μέτωπο κατά βουλευτών –  Ανησυχία στο Μαξίμου για τα κηρύγματα

Μέτωπο με την κυβέρνηση και τους 300 της Βουλής «δείχνει» ο λευκός καπνός, για ομόφωνο «όχι» που έβγαλε η Ιερά Σύνοδος μετά από πεντάωρη συνεδρίαση για το σχέδιο νόμου που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου για το δικαίωμα ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία.

Όπως είχε αποκαλύψει από το Σάββατο στο Dnews.gr ο Βασίλης Σκουρής στη στήλη «Παιχνίδια Εξουσίας», η Ιερά Σύνοδος εκτός από την «προειδοποιητική» επιστολή στους 300 της Βουλής προκειμένου να φέρει τους βουλευτές – κυρίως της «Δεξιάς του Κυρίου» αντιμέτωπους με το πολιτικό κόστος, αναμένεται να διαμοιράσει και εγκύκλιο, η οποία θα αναγνωστεί στις κυριακάτικες λειτουργίες στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Κεντρικός εισηγητής επί του θέματος ήταν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, ενώ πραγματοποιήθηκε και εκτενής συζήτηση μεταξύ των 76 Μητροπολιτών, οι οποίοι μετείχαν στην Ιερά Σύνοδο. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν τέσσερις μητροπολίτες. Πρόκειται για τους Κοζάνης, Μυτιλήνης, Ζακύνθου και Ελευθερουπόλεως.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, οι ιεράρχες ομόφωνα αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία προς το λαό, με κείμενο που θα διαβαστεί από άμβωνος στις 4 Φεβρουαρίου και όπως είπε η καθυστέρηση λίγων ημερών οφείλεται στο να προετοιμαστεί κατάλληλα αυτό το μήνυμα της Εκκλησίας προς τους πιστούς.

Την Τετάρτη στο υπουργικό η απάντηση Μητσοτάκη

Με τις αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου να είναι έντονες ήδη πριν καλά καλά την κατάθεσή του, οι φόβοι στο Μέγαρο Μαξίμου εντείνονται από την απόφαση για «κηρύγματα» την Κυριακή στους ναούς, γεγονός που εκτιμάται ότι θα αυξήσει κατακόρυφα τις κοινωνικές πιέσεις σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Σε αυτή τη συνθήκη, την Τετάρτη, εκτός απροόπτου, αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο θα παρουσιαστεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Μέσα από την εισήγησή του ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει απάντηση και στην θέση της Εκκλησίας η οποία αποτυπώθηκε σήμερα και σε ανακοινωθέν από την Ιερά Σύνοδο.

ertnews.gr, dnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr