Όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν βοήθεια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Αυξημένα τα αιτήματα για σίτιση ηλικιωμένων και για ενίσχυση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την ιματιοθήκη του Πολυκοινωνικού
Σε 28 νέες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών προχωρά ο Δήμος

Με γλαφυρό τρόπο αποτυπώνονται οι δυσμενείς επιπτώσεις του κορωνοϊού στον κοινωνικό ιστό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μέσα από την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες τα αιτήματα πολιτών για βοήθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πολυκοινωνικού του Δήμου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Σίτισης Ηλικιωμένων κατ’ οίκον, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, παρουσιάζουν αύξηση τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στις Φέρες. Ακόμη, υπάρχουν επιπλέον ανάγκες καταγεγραμμένες στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα δε αιτήματα για ενίσχυση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την ιματιοθήκη είναι αυξημένα κατά πολύ με 123 νέες αιτήσεις τους τελευταίους δύο μήνες.

Την στιγμή που οι ανάγκες αυξάνονται, το Πολυκοινωνικό έχει μόνο πέντε στελέχη τακτικό προσωπικό εκ των οποίων τα δύο κατέχουν θέση ευθύνης. Έτσι, λόγω των πολλαπλών και ιδιαίτερων προβλημάτων που έχουν προκύψει, με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες λόγω των περιοριστικών μέτρων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη την ενίσχυσης των κοινωνικών δομών μας με προσωπικό.

Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο  της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, οι υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού, Βοήθεια στο σπίτι, σίτιση ηλικωμένων, κοινωνική υπηρεσία,  βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και το προσωπικό απασχολείται σε δύο βάρδιες 07.00πμ έως 09.00΄μμ ώστε να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά. Μετά τις 09.00΄μ.μ. η δομή λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως με άδεια ειδικού σκοπού  απουσιάζει το 48% του προσωπικού της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας.

Οπότε, για να καλυφθούν οι δύο βάρδιες σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες θα γίνουν  2 προσλήψεις στις εξής ειδικότητες:

Νοσηλευτές ΔΕ τρεις [3]

Βρεφονηπιοκόμοι ΔΕ τέσσερεις [4]

Νηπιαγωγοί ΠΕ τέσσερεις [4]

Μάγειρας ΔΕ ένας [1]

Βοηθοί μάγειρα ΔΕ δύο [2]

Οδηγός ΔΕ ένας [1]

Προσωπικό καθαριότητας ΥΕ επτά [7]

Οικογενειακοί βοηθοί ΥΕ έξη [6]

Για την κάλυψη των συγκεκριμένων προσλήψεων, η Οικονομική Επιτροπή πρόσφατα ενέκρινε κονδύλι ύψους περίπου 148.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση του Πολυκοινωνικού.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο