Οι ροές μη νόμιμων μεταναστών δε σταματούν – συλλήψεις διακινητών

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, 20 μη νόμιμους μετανάστες. Στη μία περίπτωση συνέβη και τροχαίο ατύχημα, ενώ στις περισσότερες από αυτές υπήρξε επικίνδυνη οδήγηση των διακινητών προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Αναλυτικά:

Συνελήφθησαν στις 12/13-8-2022 σε περιοχές της Ροδόπης & του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας τέσσερις διακινητές, έναν αλλοδαπό και τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε αγροτική οδό μεταξύ των οικισμών Γρατινής και Ροδίτη Ροδόπης,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όπως διαπιστώθηκε στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των ελληνικών δικαστικών αρχών για ληστεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες – διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί στη Μάνδρα Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο