Παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Μητρόπολης το θεατρικό έργο ” Ω, τι Κόσμος, μπαμπά!”

Την Παρασκευή 23/4 Και το Σαββατο 24/4 παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Μητρόπολης το θεατρικό έργο ” Ω, τι Κόσμος, μπαμπά!” από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης .

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο κόσμος χειροκρότησε συγκινημένος τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση, καθώς και τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Αγγελωνια & κ. Ψύλλα. Είχα την χαρά να βρεθώ εκεί το Σάββατο και να απολαύσω τους μαθητες – ηθοποιούς και η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην ευχάριστα από τις ερμηνείες των παιδιών και το συνολικό επίπεδο της παράστασης. Επροκειτο για μια σχολική ερασιτεχνική δουλειά που δεν είχε ωστοσο τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες επαγγελματικές. Τα παιδια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παίζοντας ολο πάθος και φρεσκάδα, χορεύοντας και τραγουδώντας με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας πάνω στη σκηνή.

Η δε επιλογή του έργου πραγματικα εξαιρετική. Πρόκειται για ένα έργο καταγγελτικο που γράφτηκε από τον Κώστα Μουρσελα το 1973. Απαγορεύτηκε από την Χούντα και επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι σαράντα χρόνια μετά. Με όχημα τη σάτιρα ο Μουρσελας στηλιτεύει το σαθρό κοινωνικοπολιτικό συστημα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την αλλοίωση του ατόμου και της κοινωνίας συνολικά.

Πόσο επίκαιρα ηχούν σήμερα στα αυτιά μας οι στίχοι της παράστασης: ” Σε τι κόσμο, μπαμπά,  μ’έχεις φέρει να ζήσω, δε μου κάνει, μαμά, επιστρέφεται πίσω.

Σε τι κόσμο,  μπαμπά,  μ’έχεις φέρει να ζήσω, με στενεύουν λουριά, πώς να τον συνηθίσω!

Μαρίνα Κοστωπούλου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο