Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha τονίζει πως τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν σε «μαραθώνιο ζέστης». Όπως αναφέρει η ζέστη θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουλίου ενώ η θερμοκρασία θα είναι 6-8 βαθμούς κάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Δείτε την ανάρτηση:
«Διατηρείται η εμμονή των προγνωστικών στοιχείων για μαραθώνιο ζέστης…»
Σχετικά με το διάστημα παρατεταμένης ζέστης από την Κυριακή 13/7 και μετά (20-25 /7) , τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι για αρκετές ημέρες ο υδράργυρος θα βρεθεί 6-8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Η πιθανότητα για έντονο επεισόδιο καύσωνα δεν αποκλείεται όπως σας έχω πει, ωστόσο προς το παρών δεν υπάρχει ικανή σύγκλιση των προγνωστικών μας εργαλείων.
Οπλιστείτε με υπομονή γιατί τη χρήση του κλιματιστικού δεν θα την αποφύγετε για τις επόμενες αρκετές νύχτες!
Τι αναφέρει ο Λαγουβάρδος για τον Αύγουστο
Αυτή την περίοδο ο καιρός μάς απασχολεί κυρίως με τις αυξομειώσεις θερμοκρασιών εντός του Ιουλίου. Από τους καύσωνες με 42 βαθμούς στους 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες.
Συγκεκριμένα, όπως εκτιμά ο ειδικός, «Θερμότερος του κανονικού αναμένεται να είναι ο ερχόμενος Αύγουστος. Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το 96% των διαθέσιμων σεναρίων η μέση θερμοκρασία Αυγούστου θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


