Ο Δρομέας Θράκης “κατέκτησε” το Φεγγάρι! (photo+video)

Το πεζοπορικό τμήμα του συλλόγου “Δρομέα Θράκης” οργάνωσε το Σάββατο 1η Αυγούστου ανάβαση στο όρος Σάος της Σαμοθράκης για τους μυημένους και λάτρεις των πεζοπορικών διαδρομών.

Ο “Δρομέας” ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά με μια αληθινά προκλητική και απαιτητική ανάβαση, αυτή του όρους Σάος της Σαμοθράκης, όπου το μέγιστο υψόμετρο της αγγίζει τα 1.611 μέτρα.

Η ανάβαση στο Φεγγάρι ή Σάος, είναι για πολλούς στόχος ζωής ενώ για άλλους ακόμη μια πρόκληση στην ζωή τους. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο στη συγκεκριμένη ανάβαση είναι ότι οι βόρειες πλαγιές του βουνού καλύπτονται από δάση δρυός μέχρι και στα 1000 μέτρα, ενώ οι κορυφές του είναι γυμνές και απόκρημνες.

Η επίπονη ανάβαση του βουνού δεν πτόησε τους συμμετέχοντες και ο καλός καιρός αποτέλεσε σύμμαχό τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.  Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από τον οικισμό Θέρμα  και συνέχισαν διανύοντας περίπου
8 χιλιόμετρα με ανηφορική και απότομη σε ορισμένα σημεία κλίση. Η διάρκεια της πεζοπορίας ήταν γύρω στις έξι ώρες.
Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος τους γέμισε όλους χαρά και ικανοποίηση. Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν με ανανεωμένη διάθεση και δυνάμεις.
Η “ΓΝΩΜΗ” ακολούθησε τον “ΔΡΟΜΕΑ” μέχρι την κορυφή και σας μεταφέρει την πανοραμική θέα στο βίντεο και τις φωτογραφίες:

1 Σχόλιο

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    Posted 2 Αυγ 2020 13:34 0Likes

    Άλλη μια όμορφη εκδήλωση από το Δρομέα Θράκης και η Γνώμη ήταν εκεί από κοντά για να ζήσει και να αναδείξει αυτή την όμορφη εμπειρία…!!!

Αφήστε ένα σχόλιο