room-to-grow-bnner

Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Παραιτήσεις καθηγητών και νέα καθυστέρηση στην έναρξη του εξαμήνου

Της Κικής Ηπειρώτου

Τη μία προθεσμία μετά την άλλη χάνει η Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου, στην οποία, αρχικά, σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα την προηγούμενη Δευτέρα 18/11, ημερομηνία που στην πορεία μετατέθηκε για σήμερα 25/11.

Ωστόσο, οι μαζικές παραιτήσεις καθηγητών, πέντε μέχρι στιγμής, την τελευταία στιγμή, φαίνεται πως θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο το μέλλον της σχολής, για την οποία απόκτηση της οποίας δόθηκαν αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το αποτύπωμά της στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης των κάστρων είναι πασιφανές και αδιαμφισβήτητο.

Με αυτά τα δεδομένα, το απόγευμα της Κυριακής 24/11, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, έκτακτη σύσκεψη με θέμα την άμεση έναρξη λειτουργίας, του παραρτήματος Διδυμοτείχου της νοσηλευτικής σχολής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. της Α.ΜΑ.Θ. Βασιλής Μαυρίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης  τομέα υγείας της Α.ΜΑ.Θ Κώστας Βενετίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τοκαμάνης   Πατσουρίδης, Δημητρίου, Σκίνδρης, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Διδ/χου Ορεστιάδος & Σουφλίου, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Ανδρέας Παπανδρούδης και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδ/χου και καθηγητής της Νοσηλευτικής Δρ. Κων/νος Βαφειάδης. Απουσίαζε λόγω ασθενείας ο Βουλευτής Έβρου Στάυρος Κελέτσης.

Αποφάσεις

Στη σύσκεψη, αφού συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της Νοσηλευτικής Σχολής, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη-λειτουργία της μέχρι σήμερα, προτάθηκαν ενέργειες για την επίλυσή τους και αποφασίστηκε να ζητηθεί από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. και το Υπουργείο Παιδείας:

-η άμεση λειτουργία του παραρτήματος Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό.

– η επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης, να δρομολογηθεί επείγουσα  συνάντηση με την Υπουργό  Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλειο Διγαλάκη  όπου θα αποφασιστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία και το μέλλον της Σχολής στο Διδυμότειχο.

Μαζικές παραιτήσεις καθηγητών

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου εξέφρασε τον προβληματισμό και την αγωνία του για το γεγονός ότι η σχολή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και, όπως είπε, «αν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα αυτή την εβδομάδα, τότε μιλάμε για πολύ σοβαρό πρόβλημα και κίνδυνο… Πρέπει να προλάβουμε να λύσουμε το πρόβλημα και να μη χάσουν τα παιδιά το εξάμηνο, αφού στην ουσία, αυτά είναι που ταλαιπωρούνται περισσότερο».

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των καθηγητών, που μέχρι σήμερα, συνολικά, είναι 5, ο κ. Χατζηγιάννογλου σημείωσε πως «μας πείραξε πάρα πολύ ότι από την ώρα που βγήκε το πρόγραμμα σπουδών, παραιτήθηκαν άλλοι 2 καθηγητές», επισήμανε ωστόσο ότι ο υπάρχον αριθμός καθηγητών είναι ικανός, ώστε να λειτουργήσει η σχολή, έστω και με αυτές τις ελλείψεις. Άλλωστε, υπάρχουν πολλές σχολές, σε όλη τη χώρα, που λειτουργούν κανονικά, παρά τις ελλείψεις, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το Διεθνές πανεπιστήμιο δεν δίνει έγκριση για έναρξη των μαθημάτων, δίχως να γνωρίζει κανείς το λόγο. «Δεν γνωρίζουμε το λόγο, προσπαθούμε να έχουμε μία επικοινωνία… Είναι κάτι που μας βάζει σε σκέψεις, αλλά δεν είναι η στιγμή αυτή για να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Ας ανοίξει η σχολή και θα τα αναλύσουμε όλα… Χρειάζεται πολιτική απόφαση για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Αυτό θα διεκδικήσουμε μέσα στη βδομάδα από το Υπουργείο Παιδείας».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο