Νέο μήνυμα προειδοποίηση σε κινητά προσφύγων – μεταναστών: Κανείς δεν διασχίζει τα σύνορα

 Νέο SMS αποστέλλουν οι ελληνικές αρχές σε όσους πλησιάζουν τα ελληνικά σύνορα.  Το γραπτό μήνυμα μεταδίδεται αυτόματα στα κινητά όσων βρεθούν κοντά στα σύνορα. Ωστόσο, αναφέρει το Εθνος, το περιεχόμενο του μηνύματος άλλαξε σε σχέση με αυτό που έφτανε στα κινητά νωρίτερα σήμερα.

Πλέον το SMS που λαμβάνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες αναφέρει τα εξής: «Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται αποτελεσματικά από το να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί». Νωρίτερα, πάντως, το μήνυμα που έφτανε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ήταν το εξής: «Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της μέγιστο επίπεδο. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα», αναφέρεται στο μήνυμα sms που στέλνουν οι ελληνικές αρχές στα κινητά των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία».

Το μήνυμα έχει στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από fake news κινούνται ή συγκεντρώνονται στα σύνορα….

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο