“Νέκρωσε” η Αλεξανδρούπολη, κλειστή η πλειονότητα των μαγαζιών φαγητού, εστίασης, καφέ, μπαρ (+φωτος)

Του Γιώργου Πανταζίδη

Κλειστά είναι σήμερα τα καταστήματα φαγητού, καφέ, μπάρ στην Αλεξανδρούπολη μετά την 24ωρη κινητοποίηση που αποφάσισε και υλοποίησε  η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων.

Η εικόνα του κέντρου, των πεζοδρόμων και άλλων σημείων της πόλης ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει για μια καθημερινή ημέρα, η πλειονότητα των μελών του Σωματείου συμμετείχε στην κινητοποίηση, ενώ ελάχιστες ήταν οι εξαιρέσεις με καταστήματα ανοιχτά.

Η Αλεξανδρούπολη έκανε την αρχή στο χορό των διαμαρτυριών, μετά τις τελευταίες εξελίξεων και ανακοινώσεων για παράταση του μέτρου ωραρίου στα καταστήματα εστίασης. “Κλείνουμε σήμερα για να κλείσουμε οριστικά, θέλουμε στήριξη στον κλάδο που προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας. Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής , στην πλειονότητά μας, δεν μπορούμε όμως να πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο. Χρειαζόμαστε ουσιαστική στήριξη ενόψει του δύσκολου χειμώνα πριν να είναι αργά” δήλωσε στη ΓΝΩΜΗ ο πρόεδρος της Ενωσης καταστημάτων Νίκος Γεωργιάδης.

 

Ο φακός τη ΓΝΩΜΗΣ «περπάτησε» σε κεντρικά και άλλοτε πολυσύχναστα σημεία και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε

 

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις

Οι επαγγελματίες διεκδικούν:

– Άμεση Κατάργηση ωραρίου

– Κατάργηση αναλογίας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους και 1 άτομο ανά 2,2 τετραγωνικά για εσωτερικούς χώρους με την προϋπόθεση την αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ανά τραπέζι και όλοι οι πελάτες καθήμενοι.

– Επιδότηση κάθε επιχείρησης με το 5% του τζίρου της με ανώτερο ποσό τις 20.000€

– Μειωμένο ενοίκιο 40% έως και τον Μάιο του 2021

– Έκπτωση στους λογαριασμούς Ηλεκτρικού ρεύματος 40% έως τον Μάιο 2021

– Αναστολές εργαζομένων έως τον Μάιο του 2021

– Μείωση ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στο 6% , στα αλκοολούχα ποτά στο 13%

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο