Νέες κινητοποιήσεις αύριο από δασκάλους, καθηγητές, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη

Νέες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο Τρίτη οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία τρίωρες στάσεις εργασίες και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

O σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ» με ανακοίνωσή του καλεί τους δασκάλους σε συμμετοχή στις τρίωρες στάσεις εργασίας που εξήγγειλε καθώς και στην πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «την ίδια μέρα Τρίτη 9 Ιουνίου, ώρα 11.00, στο Δημαρχείο της πόλης μας για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης».

Όπως επίσης αναφέρει,  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο, ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεχίζοντας την αντίδρασή του στην ψήφιση του  πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση, συνεχίζει τις αγωνιστικές του δράσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Η ΟΛΜΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο διαρροής των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Γ. Πανταζίδης

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο