Μια αγκαλιά – τείχος – αγάπης και αλληλεγγύης στον Σαϊντού

Ο 18χρονος πρόσφυγας και αριστούχος μαθητής, Σαϊντού Καμαρά, στέκεται περήφανος δίπλα στους φίλους και συμμαθητές του λίγο μετά την συμμετοχή του παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η συνέχεια; Αναμένεται να απελαθεί.
Η ιστορία του νεαρού μαθητή από τη Γουινέα ξεκινάει όταν πριν από τρία χρόνια ήρθε ως ασυνόδευτος ανήλικος στη χώρα μας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και οικογενειακής βίας.
Ο Σαϊντού πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε το σπίτι του. Πήγε στο σχολείο, έγινε αριστούχος, εντάχθηκε απόλυτα στη γειτονιά. Και τώρα που έγινε 18 ετών αναμένεται να απελαθεί…
Η συγκινητική αλληλεγγύη της μαθητικής, τοπικής -και όχι μόνο κοινότητας, επιβεβαιώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που δήλωσε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ. Αγίου Δημητρίου, ο διευθυντής του Σαϊντού: «Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας». Και ελπίζουμε έτσι να συνεχίσει. Θα ζήσουμε μαζί.
📷 Dimitra Georgogianni
news247.gr

 

Update:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 16χρονος. «Αυτό που ζούμε είναι η πρωτοφανέρωτη αλληλεγγύη όλου του δήμου μας. Η δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις, χωρίς καμία ρωγμή, χωρίς κανέναν αστερίσκο υπερασπίζονται τον μαθητή τους, όχι τον αριστούχο, τον μαθητή τους», δήλωσε ο λυκειάρχης Νίκος Κακλαμάνος.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί» είπε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος. Πλέον, εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο ενώ δίπλα του στέκεται το σχολείο του και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου και όλοι στέκουν πλάι του αλληλέγγυοι.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο