Μετά τον πρώτο μήνα των εμβολιασμών … η κάλυψη του πληθυσμού αγγίζει το 2,75% !!

Από τους 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα στο… 2,75% εμβολιασμού των πολιτών σε ένα μήνα!

Με τον ρυθμό αυτό , μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από το 18% του πληθυσμού της χώρας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς ούτε το 33% συνολικά!

Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αγγίζει το 2,75%, όπως ανακοινώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας

Συγκεκριμένα, για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα ενημέρωσαν ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 20 χιλιάδες εμβολιασμοί, συνεχίζουμε και αναμένουμε στο τέλος της ημέρας να ξεπεράσουμε τους 22 χιλιάδες εμβολιασμούς» ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 290 χιλιάδες εμβολιασμοί που αντιστοιχεί σε 2,75% ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ως προς τα ραντεβού, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι έχουν προγραμματιστεί 680 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων οι 236 χιλιάδες αφορούν την πρώτη δόση του εμβολίου και 444 χιλιάδες τη δεύτερη. Για τον μήνα Φεβρουάριο, τα προγραμματισμένα ραντεβού «ξεπερνούν τις 450 χιλιάδες» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ προσέθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση στην κατάταξη που αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο δόσεων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο