Μέρος των χρημάτων της αναστολής ζητούν εργοδότες στον Έβρο 

Καταγγελίες εργαζομένων αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στάθης Ασπιώτης 
Ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια το κλίμα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

 

Κατάχρηση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας, λόγω κορωνοϊού, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου. 

«Υπάρχουν καταγγελίες, όπου οι εργοδότες ζητάνε μέρος των χρημάτων από αυτά τα οποία θα πάρουν οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης  ο οποίος χαρακτήρισε  την κίνηση  αυτή άκρως απαράδεκτη και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται. 

Αναφερόμενος στα μέτρα  στήριξης τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Ασπιώτης  είπε: «Δυστυχώς και το μέτρο αναστολών δεν είναι τόσο δυνατό, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν  γενικότερα τους μισθούς των εργαζομένων», ενώ εκτίμησε ότι αυτό θα έχει γενικότερα επιπτώσεις στην οικονομία με πολύ μεγάλη έξαρση σε ό,τι αφορά την ανεργία. 

Όσο αφορά τους μακροχρόνια άνεργους ο κ. Ασπιώτης υποστήριξε ότι το ποσό που θα δοθεί δεν είναι μεγάλο, ενώ χαρακτήρισε άδικο αυτό που έχει γίνει, καθώς, όπως είπε, μόνο οι 130.000 μακροχρόνιοι άνεργοι  θα πάρουν το επίδομα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

«Το σύνολο των ανέργων με βάση τον ΟΑΕΔ είναι πάνω από 1 εκ.30.000 στην χώρα μας, επομένως οι 500.000 που είναι μακροχρόνιοι άνεργοι δεν θα λάβουν στην ουσία τίποτε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασπιώτης και  τόνισε πως όλα τα μηνύματα που «εισπράττει» από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια. 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο