Μελωδική Αυγουστιάτικη πανσέληνος και φέτος στην αρχαία Ζώνη

Στο πλαίσιο του θεσμού «Πανσέληνος του Αυγούστου» θα τραγουδήσει ο Θ. Βουτσικάκης υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Λ. Νικολακοπούλου

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης, υπό τις μελωδίες του Θεόδωρου Βουτσικάκη, θα απολαύσουν φέτος την πανσέληνο του Αυγούστου, όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Αυγούστου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού “Πανσέληνος του Αυγούστου”, που έχει καθιερώσει το  Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και που πάντα αγκαλιάζεται από το κοινό της περιοχής μας.
Φέτος,  η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου θα διοργανώσει μια συναυλία ελληνικής μουσικής με τον ταλαντούχο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη. Πρόκειται για παράσταση με τον τίτλο «ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2022 – ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΡΥΝΙΧΟΥ», που τελεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της καταξιωμένης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στοχεύει με την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης στο “άνοιγμα” των χώρων πολιτισμικής αναφοράς προς τους πολίτες. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι του Έβρου τον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης και να συνδεθούν με την πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποτελεί μια ευκαιρία για ψυχαγωγία μέσα από μια δράση υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής ποιότητας.  Επίσης, αποτελεί τρόπο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και προβολής των εργασιών που εκτελέστηκαν στο παρελθόν και εκτελούνται κατά την τρέχουσα περίοδο μέσω της ενταγμένης στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014 – 2020» καθώς και «Οργάνωση και λειτουργία ανοικτού αρχαιολογικού πάρκου Αρχαίας Ζώνης και Αρχαίας Εγνατίας Οδού – Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης».
Η είσοδο για το κοινό  θα είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι λεπτομέρειες για τον χρόνο και τρόπο προσέλευσης θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Λίγα λόγια τον καλλιτέχνη

O Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο σημαντικούς νέους Έλληνες τραγουδιστές, έχει ξεχωρίσει, στην έως τώρα πορεία του, για τις συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο. Η μακρόχρονη συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική του περιοδεία με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού καθώς και στην εμβληματική δισκογραφική σύμπραξη τους με τον οσκαρικό Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani, που έκανε τους Έλληνες να τραγουδούν πως ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ.
Ως Ερωτόκριτος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, σε μουσική Δημήτρη Μαραμή, συνεπήρε κοινό και κριτικούς, δικαιώνοντας την γενναιόδωρη υποδοχή που έλαβε από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική ηλικία. Συνεργάστηκε επίσης με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκο Ξυδάκη, Μιχάλη Γκανά, Δάφνη Αλεξανδρή, Dulce Pontes, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κ.ά. Η ελληνική καταγωγή του, η πλούσια σε ακούσματα δισκοθήκη της οικογένειάς του και οι πολύχρονες σπουδές στη μουσική, το τραγούδι, το μουσικό θέατρο αλλά και τη Νομική, διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική του βάση. Με εφαλτήριο αυτό το πολύχρωμο, μεσογειακό μωσαϊκό, συνεχίζει αδιάκοπα να εξελίσσει τη μουσική του ταυτότητα και να εμπλουτίζει τα «ανένταχτα» καλλιτεχνικά του όνειρα. Ο Nicola Piovani γράφει για τον Θοδωρή Βουτσικάκη: «Το να ακούω τα τραγούδια μου στα ελληνικά, τραγουδισμένα από την φωνή του, είναι ένα συναίσθημα πολύ δυνατό. Συγκινητικό.» Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988, μια ζεστή μέρα καλοκαιριού.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του