Μείωση μισθού για το 56% των εργαζομένων στην πανδημία

Δημοσκόπηση Alco για τη ΓΣΕΕ

Άσχημα είναι τα νέα για τα εισοδήματα των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τη ΓΣΕΕ, το 56% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει ότι είδε το εισόδημά του να μειώνεται την περίοδο του κορωνοϊού.

Το 7% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 10%.

Το 13% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 11% -20%.

Το 14% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 21% -30%.

Το 13% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 11% -20%.

Το 22% είχε μείωση πάνω από 31%.

Η τηλεργασία

Αποδεικνύεται ότι τη τηλεργασία δεν είναι διαδεδομένη όσο πιστευόταν, αφού το 60% δεν έχει εργαστεί μέχρι τώρα με αυτόν τον τρόπο.

 

Από εκεί και πέρα, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί απέναντι στην τηλεργασία, με το 54% να τη θεωρεί αρνητική για τα εργασιακά δικαιώματα, το 65% για το ωράριο, το 54% για την ψυχική ισορροπία, το 52% για την προσωπική ζωή, το 40% για την επαγγελματική εξέλιξη και την αμοιβή. Μόνο στην παραγωγικότητα. Μόνο στην παραγωγικότητα υπερτερούν οι θετικές γνώμες (44%).

Ανεβαίνει η απαισιοδοξία

Το 56% δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της χώρα, με την απαισιοδοξία να έχει ανέβει 23 μονάδες από τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε η πανδημία.

 

 

Το 58% δηλώνει απαισιόδοξο για την εξέλιξη της αμοιβής του. Ο συγκεκριμένος δείκτης μοιάζει αρκετά σταθερός.

 

 

To 53% εκτιμά ότι θα κρατήσει τη θέση εργασίας του. Και αυτός ο δείκτης φαίνεται σταθερός.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.500 ατόμων τον Ιανουάριο.

cnn.gr

1 Σχόλιο

  • Kiriakos
    Posted 20 Ιανουάριος 2021 12:16 0Likes

    Και γιατί να μειώνονται οι αποδοχές με την τηλ εργασία;;; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό. Στην Ευρώπη δεν έχει γίνει. Ίσα ίσα στο σπίτι μπορεί να δουλεύεις περισσότερο για αυτό όλοι θέλουν να γυρίσουν εκτός από τις δυσκολίες. Μόλις οι εργαζόμενοι είπαν δεν έχουν Ίντερνετ και το κόστος πρέπει να το αναλάβει η ετερια τους μάντρωσαν πίσω. Μετά σου λέει στην Ελλάδα συνωμοσία κτλ. Αλήτες πολιτικοί. Κατάλαβα περνάμε και από λογοκρισία . Nortn Korea. Ok .

Αφήστε ένα σχόλιο