room-to-grow-bnner

Με σύμφωνη γνώμη του Κωστή Γεωργίου αλλάζει θέση το γλυπτό «Αnatasis Delta»

Η υπερσυγκέντρωση ποδηλάτων, skateboards και τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία του Φάρου είναι οι λόγοι για τη μεταφορά του, σύμφωνα με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να λάβει την τελική απόφαση για τη μετακίνησή του στο χώρο δίπλα από την Αργώ

Της Κικής Ηπειρώτου

 

Τη μεταφορά του γλυπτού του Κωστή Γεωργίου από την πλατεία του Φάρου σε παρτέρι του μικρού πάρκου, δυτικά του καταστήματος «Αργώ», εισηγείται ομόφωνα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε πριν λίγες μέρες για το θέμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής, μετά την ολοκλήρωση του έργου «Επέκταση ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης» διαπιστώθηκαν στο σημείο τοποθέτησης του γλυπτού και πέριξ του νέα δεδομένα, όπως είναι η ραγδαία αύξηση κίνησης ποδηλάτων, η αυξημένη έντονη χρήση scateboards από την νεολαία, λόγω σημαντικής επέκτασης, κατά 3 μέτρων περίπου, της πλατείας του Φάρου, αλλά και η αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων, ειδικότερα πέριξ του γλυπτού.

Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, «το καλλιτεχνικό έργο του κ. Κωστή Γεωργίου να χάνει την εξέχουσα δεσπόζουσα θέση και την αισθητική του, καθώς τα νέα δεδομένα προκαλούν ανησυχία για θέματα ασφάλειας, τόσο των περαστικών πεζών, όσο και των παιδιών που κινούνται πέριξ του γλυπτού, είτε με ποδήλατα είτε με scateboards, με κατεύθυνση από την πλατεία στο νέο ποδηλατόδρομο  και αντιθέτως και μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα».

Έτσι, προτείνεται να μεταφερθεί σε νέα θέση, δίπλα από την Αργώ, η οποία «είναι σε κεντρικότατο και πολυσύχναστο σημείο της πόλης, ώστε να τυγχάνει ευρείας προβολής και για τους κατοίκους, αλλά και για όλους τους τουρίστες και τους περαστικούς-διερχόμενους ξένους από την πόλη. Η απόφαση της μεταφοράς και τοποθέτησης του γλυπτού στη νέα προτεινόμενη θέση για την καλύτερη ανάδειξή του λήφθηκε κατόπιν και σύμφωνης γνώμης του  καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου. Η νέα θέση του γλυπτού  στο παρτέρι του νέου μικρού πάρκου δυτικά του  καταστήματος ΑΡΓΩ έχει εξέχουσα θέση και θα αναδεικνύει το έργο του καλλιτέχνη καθώς αναβαθμίζει τη νέα διαμορφωμένη παραλιακή ζώνη στον τομέα της αισθητικής».

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο