Μαθητές χορέψανε για την ισότητα

Ένα δυνατό μήνυμα για την Ισότητα των φύλων από τους/τις μαθητές/τριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα: «Χορεύουμε για την Ισότητα. Χορεύουμε για την άρση των Έμφυλων Διακρίσεων». Η συγκεκριμένη δράση φιλοξενήθηκε στον Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία με τη στήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως σημειώνεται, “μέσα από βιωματικά παιχνίδια, μουσικούς ρυθμούς και ακούσματα, χορούς και σχηματισμούς, τα παιδιά μας απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν δέκτες υψηλών κοινωνικών και πολιτισμικών αξιών. Αξιών ζωής στην προοπτική ενός καλύτερου κόσμου”.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών – Θυμάτων Βίας αναφέρει σχετικά: «Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών/τριών ξεπέρασε κατά πολύ τους στόχους που είχαμε θέσει. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία ότι ο σπόρος για την ισότητα των φύλων φυτεύτηκε σε γόνιμο έδαφος και είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε πώς αυτό το αυθόρμητο και ειλικρινές ενδιαφέρον μπορεί να μετουσιωθεί σε περαιτέρω δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ζήτημα της έμφυλης βίας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την κα Μαρία Δουλούδη, Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και τον κ. Νικήτα Παπαπαντελή, Εκπαιδευτικό για την πολύτιμη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης, την διεξαγωγή της και κυρίως για την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο