Μαλτέζος: “Πληθωρισμός τιμών και πληθωρισμός εγκαινίων”

Του Μενέλαου Μαλτέζου

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τα σημερινά εγκαίνια έναρξης υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) από τον κ. Μητσοτάκη πέραν της δημιουργίας ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα είναι ότι εκτός από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ioannis Zampoukis – Γιάννης Ζαμπούκης στην σημερινή του ομιλία ακόμα κανένας θεσμικός εκπρόσωπος του Νομού δεν έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα πρέπει να έχει η τοπική κοινωνία από την λειτουργία του σταθμού.

Για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων όπως θίξαμε, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή , είναι ότι είμαστε περήφανοι που θα εγκαινιάσει ένα έργο που σχεδίασε, χρηματοδότησε και υλοποίησε η Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι γνωστό πως το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή είναι “περιβόητος” φράχτης.

Τέλος όπως στήριξε από την αρχή μέχρι το τέλος η ελληνική πολιτεία την δημιουργία του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία αντίστοιχης δομής στον βόρειο Έβρο όπου οι ανάγκες πολύ περισσότερο αυξημένες λόγω του οξυμένου προβλήματος της δημογραφικής κατάρρευσης και της γήρανσης του πληθυσμού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο