Μαλτέζος: Μεταφορικό Ισοδύναμο… οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές ευτελίζουν το μέτρο

Γράφει ο Μενέλαος Μαλτέζος
Τον απόλυτο ευτελισμό του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι πλέον βέβαιο πως έχει επιλέξει συνειδητά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η κυβέρνηση της ΝΔ.
Μάλλον το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης των νησιωτών είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης γιατί δεν θέλει να της θυμίζει με τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης βρίσκονται σε αναμονή της πληρωμής του Μεταφορικού Ισοδύναμου οι οποίοι και κοντεύουν να… ξεχάσουν πως είναι να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το συγκεκριμένο μέτρο.
Η καθυστέρηση πληρωμών από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στο κομμάτι των εισιτηρίων οφείλονται χρήματα δέκα μηνών, ενώ διανύουμε πλέον τον ενδέκατο.
Παράλληλα, ως προς το σκέλος των επιχειρήσεων, δεν έχει καν ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Το προηγούμενο διάστημα με δηλώσεις τους τόσο ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Κουτουλάκης, είχαν προαναγγείλει πληρωμές για τον Ιούλιο, κάτι που φυσικά δεν έγινε…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πληρωμή που θα γίνει θα αφορά μόνο τα εισιτήρια του τελευταίου τριμήνου του 2021 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και όχι μέχρι τον Μάρτιο του 2022 που είχε δηλώσει ο κ. Κουτουλάκης.
Αν τα δημοσιεύματα επιβεβαιωθούν, τότε είναι σαφές ότι η κοροϊδία των νησιωτών συνεχίζεται, καθώς θα εξοφληθεί ένα μικρός μέρος των οφειλόμενων και θα μείνει εκκρεμότητα 7 ολόκληρων μηνών.
Και επειδή η συνέπεια στις πληρωμές έχει πάει… περίπατο με την παρούσα κυβέρνηση, γίνεται κατανοητό ότι μέχρι να γίνει η επόμενη πληρωμή δεν αποκλείεται να έχουν συσσωρευθεί χρωστούμενα εισιτήρια ενός χρόνου!
Για πολλοστή φορά λοιπόν, η ηγεσία του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας εμπαίζει τους νησιώτες και τους Σαμοθρακίτες , δίνοντας τους “ψίχουλα” σε μια περίοδο όπου οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί.
Οι δε κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου στον οποίο ανοίκει και η Σαμοθράκη συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα…
Το βέβαιο είναι ότι οι ίδιοι οι νησιώτες που αναγνώρισαν την σημασία του Μεταφορικού Ισοδύναμου δεν θα επιτρέψουν την απαξίωσή του.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο