Μαλτέζος: “Κύριε Μητσοτάκη ο λαός λέει ότι οι ένοχοι κρύβονται, όχι οι αθώοι”

Δικαιολογημένη η αγωνία του τερματοφύλακα πρίν το πέναλτι καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023.

Φέτος συμπληρώθηκαν σχεδόν 30 χρόνια από τότε (1993) που αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση της εποχής(πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των πολιτικών αντιπάλων της (ΠΑΣΟΚ), αλλά και υπουργών και στελεχών της ΝΔ. Την αποκάλυψη έκανε ο «εθνικός κοριός» Χρήστος Μαυρίκης. Για μια ακόμα φορά το μήλο έπεσε κάτω απ την μηλιά.

Το ίδιο σκάνδαλο με νέα ορολογία των «επισυνδέσεων» εξελίχθηκε στην αυλή του γόνου, από στελέχη προσωπικής του επιλογής και πρόσωπα της απόλυτου εμπιστοσύνης σε αυτόν καθώς οργάνωσαν το δίκτυο παρακολούθησης τόσο μέσω της ΕΥΠ, όσο και μέσω του κακόβουλου λογισμικού. Οι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του έστησαν τη “δουλειά” των υποκλοπών. Οι άνθρωποί του εισήγαγαν τις νέες σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης. Οι πρακτικές τους υπονόμευσαν κατά τρόπο απόλυτα καταχρηστικό τα δημοκρατικά ιδεώδη και ευτέλισαν το Σύνταγμα. Ο κ. Μητσοτάκης στο δημόσιο λόγο του ο εμφανίζεται να τα υπερασπίζεται μετά πάθους, αλλά οι πράξεις του άλλα δείχνουν.

Ο στόχος των υποκλοπών «νομίμων» η μη ήταν ένας η πολιτική χειραγώγηση των εξελίξεων και η ομηρία πολιτικών και δημοσιογράφων μέσα στην οδυνηρή περίοδο του 2020-2021 κι ενώ η κοινωνία βίωνε το φόβο της πανδημίας και τα πρωτόγνωρα λοκντάουν. Κύριε Μητσοτάκη ο λαός λέει ότι οι ένοχοι κρύβονται, όχι οι αθώοι. Γιατί δεν παρουσιαστήκατε στην Βουλή όταν συζητήθηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές απ την στιγμή που δηλώνεται αθώος; Γιατί κάποιος να κρύβεται από την #PEGA (η έκθεση της οποίας έχει προκαλέσει διεθνή σάλο) την στιγμή που δηλώνει αθώος;

Γιατί κάποιος να φυγομαχεί και να κρύβεται από τη Βουλή καθώς δεν προσέρχεται στις επίκαιρες ερωτήσεις που δέχεται για τις υποκλοπές απ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κύριε Μητσοτάκη με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ο Πρωθυπουργός ελέγχεται και λογοδοτεί.

Όσο και να επικαλείστε κρυπτόμενος το απόρρητο, κρύβοντας δε κρίσιμους μάρτυρες, και απειλώντας με δέκα χρόνια φυλάκιση οποιουσδήποτε κάνουν αποκαλύψεις δεν μπορείτε να αποφεύγεται για πάντα την λογοδοσία και τις ευθύνες.

Ήδη οι στενοί σας συνεργάτες θα κλιθούν και θα εξετασθούν απ την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Κύριε Μητσοτάκη όσο και να κρύβεστε το «αυτόφωρο» απ τον Ελληνικό Λαό δεν το γλιτώνεται.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του