Λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Λόγω της υπαγωγής της Π.Ε. Έβρου στην κατηγορία αυξημένης επιτήρησης – «επίπεδο 3», λόγω Covid-19, αποφασίστηκε η λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα μέτρα περιορισμού για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, ως εξής:
1Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές στις Φέρεςα) Από την Πλατεία Ελευθερίας (Δημοτικό Κατάστημα Φερών) μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αθηνάς με την συμμετοχή του 50% των πωλητών, β) Από την οδό Βήρας μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Έβρου (Περιφερειακή) με την συμμετοχή του 50% των πωλητών, όσων φέρουν νόμιμη άδεια, τηρουμένων των 3 μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα η συμμετοχή των πωλητών σε κάθε μια εκ των δύο παράλληλων λαϊκών αγορών θα λειτουργεί εναλλάξ.
2Κάθε Πέμπτη θα λειτουργούν δύο παράλληλες λαϊκές αγορές στην Αλεξανδρούποληα) από την οδό Πέλλας έως την οδό Κίρκης και β) από την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Αμμοχώστου με την συμμετοχή του 50% σε κάθε μια των παράλληλων λαϊκών αγορών των πωλητών όσων φέρουν νόμιμη άδεια, τηρουμένων των 3 μέτρων ελεύθερου χώρου μεταξύ των πάγκων.
Για κοινόχρηστους χώρους, όπου έχουν παραχωρηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για συναφείς δραστηριότητες επιβάλλεται η συμμετοχή του 50% των πωλητών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στις λαϊκές αγορές του Δήμου Αλεξανδρούπολης πωλητών από Περιφερειακές Ενότητες που έχουν τεθεί στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου – «επίπεδο 4».
Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 9 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 6 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 6 μέτρων πλέον θα συμμετέχουν με πάγκους 4,5 μέτρων. Όσοι διατηρούν άδεια για πάγκους 3 μέτρων παραμένουν ως έχουν.
Η Δημοτική Αστυνομία, θα πραγματοποιεί συνεχείς και τακτικούς ελέγχους και θα επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Η Διεύθυνση Καθαριότητας θα φροντίσει για την απολύμανση των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών, για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 τόσο οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες, όσο και οι καταναλωτές υποχρεούνται να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής  προστασίας  και αποφυγής συγχρωτισμού:

    • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.
    • Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους (πωλητές, προσωπικό, καταναλωτές / κοινό).
  • Τηρείται απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
    Η παρούσα ισχύει μέχρι την έκδοση νεότερης απόφασης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο