Λαϊκή Συσπείρωση: “Να πληρωθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου”

Ανακοίνωση για το θέμα της πληρωμής συμβασιούχων του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξέδωσε η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Όπως αναφέρει, περισσότεροι από 100 συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για το μήνα Δεκέμβριο, και όπως ενημερώθηκαν, υπάρχει προοπτική πληρωμής τους ως τον Απρίλιο.

Αναλυτικά:

“Οι κυβερνήσεις και  οι δημοτικές αρχές αλλάζουν αλλά ο εργασιακός μεσαίωνας παραμένει και η εκμετάλλευση μεγαλώνει. 

Απλήρωτοι παραμένουν για το μήνα Δεκέμβριο 100 και πλέον συμβασιούχοι του Δήμου με ένα σωρό προφάσεις και δικαιολογίες και όπως ενημερώθηκαν υπάρχει η προοπτική πληρωμής του Δεκεμβρίου ως…. τον Απρίλιο !!!

Επειδή οι συμβασιούχοι – κατά προσέγγιση ξεπερνούν τους 350 –  αποτελούν ίσως πια και την πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου γίνεται αντιληπτό ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι είναι απαράδεκτο να μένουν απλήρωτοι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, πανδημίας και οξυμένων κοινωνικών αναγκών. Το ότι αυτό συνέβαινε και με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία, αντίθετα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα εδώ και τώρα. Η δημοτική αρχή να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να πληρωθούν αμέσως οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συμβασιούχους να μην μένουν με σταυρωμένα χέρια. Φτάνει πια τόσα χρόνια η κοροϊδία των «σωτήρων» που θα  τους λύσουν τα προβλήματα, φτάνει η υπομονή και τα ημίμετρα που κουκουλώνουν το πρόβλημα. Να οργανωθούν και να διεκδικήσουν μαζί με τα ταξικά σωματεία όλα όσα τους ανήκουν”. 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο