Κουτσούμπας: Όπως αγωνιστήκαμε να πάμε και στις κάλπες, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τους δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στη σημερινή απεργία και «πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά τους δρόμους και τις πλατείες, σε όλες τις πόλεις της χώρας» χαιρέτισε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Κομοτηνή το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως επισήμανε «σήμερα, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν τις πραγματικές αιτίες πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη. Δηλαδή, την πολιτική που αντιμετωπίζει κρίσιμους τομείς για τη ζωή των ανθρώπων, όπως είναι και οι μεταφορές, οι συγκοινωνίες, σαν πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Κάθε, μα κάθε φορά, αποδεικνύεται ότι το κέρδος και οι κοινωνικές ανάγκες δε συμβιβάζονται. Ή το πρώτο θα υπηρετείται ή το δεύτερο».

«Πόσο πιο κυνικά να πουν ότι σε αυτό το σύστημα δεν γίνεται τίποτα, αν δεν αποφέρει κέρδος και ας χάνονται κι ανθρώπινες ζωές; Όταν η αλήθεια είναι σε τέτοιο βαθμό φανερή, όταν οι συνέπειες έχουν εκδηλωθεί με τόσο τραγικό τρόπο, είναι πραγματικά αποκρουστικός ο καυγάς που στήνουν τα κόμματα που κυβέρνησαν και έχουν την πλήρη ευθύνη» τόνισε.

«Το κριτήριο με το οποίο οι κυβερνήσεις χαράσσουν τον σχεδιασμό τους και για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, είναι φανερό και εδώ, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εδώ που τα τρένα σφυρίζουν κυρίως μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τις προτεραιότητες των ‘επενδυτών’» είπε, σημειώνοντας ότι ταυτόχρονα «ο λαός της περιοχής βιώνει την απαξίωση της σιδηροδρομικής διασύνδεσης για πάνω από 10 χρόνια και από το 2019 πλέον την ουσιαστική κατάργησή της, ελέω του μεγάλου κόστους συντήρησης του υφιστάμενου δικτύου και των ελλείψεων σε προσωπικό».

Σημείωσε ότι την ίδια ώρα τρέχουν με ταχύτητα οι αστικοί σχεδιασμοί που υπηρετούν το στόχο της μετατροπής της περιοχής σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων με «ομοφωνία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παρά τις υπαρκτές επιμέρους διαφορές τους».

«Θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα της εμπορευματοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων, της λογικής του κόστους – οφέλους» είπε, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι «θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την αναβάθμιση και την ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και την ταχύτερη μετακίνηση με διπλή γραμμή, σε αυτό μόνο το κομμάτι, για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες».

«Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ των θυσιών του λαού στο βωμό του κέρδους» είπε σημειώνοντας ότι «τέτοια κομμάτια του ίδιου παζλ μετράει ο λαός και η νεολαία στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων της περιοχής, στην έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιπυρικής θωράκισης, στον ανύπαρκτο έλεγχο στο οδικό δίκτυο καθώς και στο γεγονός ότι η περιοχή «βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των λεγόμενων εργατικών «ατυχημάτων», στην πραγματικότητα εργοδοτικών εγκλημάτων».

«Έτσι όπως αγωνιστήκαμε τα τελευταία χρόνια έτσι να πάμε και στις κάλπες όταν στηθούν. Με τους κομμουνιστές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη, όχι μόνο να είναι μπροστά στους αγώνες για να αποκρούονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να ακούγεται η αλήθεια κόντρα στη λάσπη και το βούρκο της κυρίαρχης προπαγάνδας. Αλλά – και κυρίως – για να συνειδητοποιήσει ο λαός την μεγάλη δύναμη που έχει να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του. Όπως γίνεται, ως έναν βαθμό αυτές τις μέρες» πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλει, να πάρει μέρος σε μια τέτοια διακυβέρνηση, μιας τέτοιας γνήσιας εξουσίας της εργατικής τάξης, του λαού» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο