efhmerida1

Εγνατία Οδός: Στις φλόγες τυλίχθηκε νταλίκα, σώθηκε ο οδηγός

Κλειστή μέχρι νεωτέρας η Εγνατία Οδός προς Ξάνθη και Κομοτηνή

 

Καλά στην υγεία του είναι ο οδηγός της νταλίκας που γλίτωσε και μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο, από το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026, γύρω στις 05:00 το πρωί.

Το περιστατικό συνέβη στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Ξάνθη προς Ίασμο, όταν το βαρύ όχημα προσέκρουσε στο στηθαίο, ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Η νταλίκα μετέφερε καταναλωτικά είδη super market (πάνες, απορρυπαντικά, τροφές για κατοικίδια κ.α.), τα οποία σκορπίστηκαν στο οδόστρωμα και κάηκαν, ενώ επιστρατεύτηκαν σκαπτικά μηχανήματα για τον καθαρισμό τους.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, λόγω τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών (εκτροπή/ανατροπή) και εν συνεχεία ανάφλεξης οχήματος, από την 5:20 ώρα της 10-7-2026 και μέχρι νεωτέρας απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία οδό:

  • μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων και του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και
  • μεταξύ του Δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηγουμενίτσα.

Κατά τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους –Κομοτηνής.

Η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει τα εξής στοιχεία:

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ο οδηγός κατάφερε και εξήλθε μόνος του από το όχημα δευτερόλεπτα πριν η καμπίνα τυλιχθεί στις φλόγες.

Μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών (συσκευασίες, πλαστικά, χαρτικά). Χρησιμοποιούνται γερανοφόρα και φορτωτές για να «ξυθεί» το οδόστρωμα από τα λιωμένα υλικά.

Η Τροχαία διοχετεύει την κίνηση από τον Κόμβο Βαφέικων (για όσους έρχονται από Καβάλα/Ξάνθη) προς την Παλαιά Εθνική Οδό, και τα αυτοκίνητα ξαναμπαίνουν στην Εγνατία από τον Κόμβο Ιάσμου.

Δεν υπάρχει ακόμη ακριβής ανακοίνωση για την ώρα παράδοσης, καθώς η επίσημη οδηγία της Τροχαίας και της Νέας Εγνατίας Οδού αναφέρει ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός «μέχρι νεωτέρας».

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δοθεί στην κυκλοφορία αρχικά η μία λωρίδα (η αριστερή) τις επόμενες ώρες, μέχρι το μεσημέρι ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση, κρατώντας κλειστή τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ για την αντικατάσταση των καμένων στηθαίων ασφαλείας.

Με πληροφορίες από: ΦΒ/Κωνσταντίνος Μάρκου

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μάρκου & Στέλιος Ισπικούδης
xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr