Κορωνοϊός: Σε απομόνωση, ασυμπτωματικοί και σε καλή κατάσταση οι θετικοί στο Ιωακείμιο Γηροκομείο

Σε απομόνωση έχουν τεθεί οι τρόφιμοι που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο  Ιωακείμειο Γηροκομείο της Αλεξανδρούπολης και μέχρι στιγμής παραμένουν ασυμπτωματικοί και χαίρουν άκρας υγείας. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα του προσωπικού που έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται σε καραντίνα «κατ’ οίκον», είναι πλήρως ασυμπτωματικοί και σε άριστη ψυχοσωματική κατάσταση.

Αυτήν είναι η ενημέρωση της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, ενώ έγινε γνωστό ότι στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα θετικό κρούσμα, μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση

 Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε τροφίμους και εργαζομένους στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, με απόφαση του Μητροπολίτου Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. ενημερώνει τα εξής:

  1. Το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ τέστ ανιχνεύσεως Covid-19 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό. Με εντολή του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν επιπλέον και τεστ μοριακού ελέγχου από Ιδιωτικό Εργαστήριο της πόλεώς μας, ξανά σε όλο το προσωπικό και στους τροφίμους του Γηροκομείου, καθώς και σε άτομα που κινήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο στους χώρους του.

Μόλις πάρουμε τα τελικά αποτελέσματα των τεστ και των δυο φορέων (ΕΟΔΥ & Ιδιωτικού Εργαστηρίου) θα ενημερώσουμε με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Με σύσταση των υπευθύνων Υγειονομικών Υπηρεσιών, ο υπεύθυνος Ιατρός των Ιδρυμάτων μας καθηγητής κ. Ηλίας Θώδης απομόνωσε τα κρούσματα σε ιδιαίτερα δωμάτια (όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο) και μέχρι στιγμής παραμένουν τελείως ασυμπτωματικά και χαίρουν άκρας ψυχικής και σωματικής υγείας.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό του Ιωακειμείου Γηροκομείου τα θετικά κρούσματα έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται σε καραντίνα «κατ’ οίκον», είναι πλήρως ασυμπτωματικοί και σε άριστη ψυχοσωματική κατάσταση.

Το Ιωακείμειο Γηροκομείο λειτουργεί με το υπόλοιπο προσωπικό που είναι υγιέστατο με υψηλά μέτρα προστασίας, διαμένοντας μόνιμα μέσα στους χώρους του.

  1. Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα θετικό κρούσμα, μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες στους τροφίμους και στο προσωπικό. Σήμερα ολοκληρώθηκε η λήψη μοριακού τεστ από Ιδιωτικό Εργαστήριο της πόλεώς μας σε όλο το προσωπικό (80 άτομα) και σε όλους τους τροφίμους (120 άτομα). Μόλις πάρουμε τα τελικά αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου θα ενημερώσουμε με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Για τα τελικά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, θα ενημερωθούν προσωπικά οι συγγενείς των τροφίμων μας.

  1. Με εντολή του Μητροπολίτου θα ορισθούν σήμερα υπεύθυνοι επικοινωνίας και στα δύο Ιδρύματα, όπου θα ενημερώνονται οι συγγενείς των τροφίμων μας για την πορεία της υγείας τους.

Εκζητούμε τις προσευχές όλων προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, ώστε ως κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του