Κορωνοϊός: Πάνω από 7.000 τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

«Τώρα πλέον ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Δε φοβόμαστε, δεν τρομάζουμε” λέει ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης

Περισσότερα από 7.000 τεστ έναντι του Covid 19 πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σε μια συστηματική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος της συνεχούς μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, τόνισε ότι η πόλη είναι ίσως η μοναδική περιοχή στην ελληνική επικράτεια με τον μεγαλύτερο αριθμό δειγματοληπτικών τεστ που διενεργήθηκαν και το κλίμα που κυριαρχεί είναι αυτό της ικανοποίησης και της αισιοδοξίας από την αισθητή μείωση που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ξάνθης, δεν υπάρχει εφησυχασμός αλλά εξακολουθούν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να τηρούμε όλα όσα προβλέπονται», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «οι πολίτες πειθάρχησαν απόλυτα και συνεχίζουν με υπευθυνότητα να τηρούν όλα όσα προβλέπονται».

Πρόσθεσε, δε, ότι η συμμετοχή του κόσμου στα δειγματοληπτικά τεστ ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, «γεγονός που φανερώνει την ανησυχία αλλά και το ενδιαφέρον τους για τη δημόσια υγεία».

Τα τεστ αντισωμάτων που πραγματοποιήθηκαν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι και σήμερα, ενώ στη συνέχεια θα σταματήσουν καθώς έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδιασμού που είχε υλοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής συνεχίζουν να γίνονται κανονικά τα τεστ στο drive-through συνεργείο που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Ξάνθης – Καβάλας.  Ο κ. Τσέπελης σημείωσε ακόμη ότι εφόσον υπάρξει ανάγκη και στο μέλλον, τα δειγματοληπτικά τεστ θα επαναληφθούν.

«Τώρα πλέον ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Δε φοβόμαστε, δεν τρομάζουμε, κοιτάζουμε το πρόβλημα στα μάτια και το αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, γιατί τώρα ξέρουμε τον τρόπο και έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη σημαντική μείωση που παρουσιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τους τοπικούς φορείς και τον γενικό πληθυσμό, «προκειμένου να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε στενάχωρες καταστάσεις».

«Τα μέτρα που ελήφθησαν, έστω και με καθυστέρηση, τελικά απέδωσαν και τα μέτρα αυτά αποτελούσαν πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συνεχής μετάδοση του κορωνοϊού. Βλέποντας τι γίνεται σε άλλες περιοχές ανά τον κόσμο, νομίζω πως τα καταφέραμε καλά, ώστε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Καραδέδος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο