Κοντέινερ για τα ογκώδη απορρίμματα «επιστρατεύει» ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή «επιστρατεύοντας» μεγάλων διαστάσεων κοντέινερ, στα οποία, οι πολίτες, θα μπορούν να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα.

Παρά τα δύο πρόστιμα που επιβλήθηκαν πριν λίγες εβδομάδες, στη μία περίπτωση για ρίψη μεγάλων τεμαχίων μαρμάρων σε κάδο ανακύκλωσης και στη δεύτερη για ρίψη αντικειμένων από εργασίες ανακαίνισης καταστήματος εκτός κάδων, με επακόλουθο την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε ποδηλατόδρομο, τα προβλήματα παραμένουν. Πεταμένα στρώματα και  μαξιλάρια, πολυθρόνες, καναπέδες, κομοδίνα, ράφια και τραπέζια, μέχρι λεκάνες και νιπτήρες συναντά κανείς συχνά σε διάφορα σημεία της πόλης και των οικισμών, συνήθως δίπλα ή κοντά σε κάδους απορριμμάτων. Κι αφού τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν χωράνε στους κάδους, η μοναδική «λύση», για κάποιους, είναι να αφεθούν όπου είναι πιο βολικό, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα κλήσης στη Γραμμή Δημότη (25510 22222), προκειμένου να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία και να παραλάβει τα απορρίμματα αυτά.

Προσπαθώντας να προσφέρει μία πραγματική λύση στους δημότες, ο Δήμος προχωρά στην προετοιμασία 22 κοντέινερ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία, εκτός κέντρου, που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Εκεί, οι δημότες θα μπορούν να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, προκειμένου να μπει μία τάξη στην πόλη.

Κ.Η.

Συνηθισμένες εικόνες σε πολλές γειτονιές της Αλεξανδρούπολης

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο