Κομοτηνή: Φοιτητές του ΔΠΘ κατασκευάζουν 2ο ηλεκτρικό μονοθέσιο αυτοκίνητο

Στην κατασκευή του 2ου ηλεκτρικού μονοθέσιού της προχωρά η DemocritusRacingTeam, η αγωνιστική ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σκοπός της οποίας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula Student.

Πρόκειται, όπως εξήγησε στο www.ertnews.gr ο κ. Ιάσονας Κατσαντώνης, μέλος της ομάδας, η οποία αποτελείται από 46 φοιτητές και φοιτήτριες, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula.

Στόχος και εδώ, όπως και στο 1ο όχημα, η προσομοίωση της λειτουργίας μίας αυτοκινητοβιομηχανίας σε μικρότερη κλίμακα. «Θα έχει βελτιωμένο σχεδιασμό και θα εξασφαλίζει καλύτερη διαχείριση των μπαταριών και βελτιωμένη εργονομία σχεδιασμού» σημείωσε εξηγώντας πώς στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση του σταδίου της κατασκευής.
«Στόχος μας είναι ο Μάιος» ανέφερε ο κος Κατσαντώνης σημειώνοντας ότι πάλι θα επιδιωχθεί η συμμετοχή σε αγώνες Formula Student, αλλά και εκθέσεις. Μέλη της ομάδας είναι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Όσον αφορά στην στήριξη που έχουν δεχθεί ο δραστήριος φοιτητής του Πολυτεχνείου της Ξάνθης ανέφερε ότι η ανταπόκριση που βρήκαν από όλη τη Θράκη, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ήταν πολύ θετική.

Όπως θετικά είναι και τα σχόλια τα οποία απέσπασαν στην τελευταία διεθνή έκθεση που συμμετείχαν στην Κροατία για την πρώτη τους δημιουργία, που εντυπωσίασε όλους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του